Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 7 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70
    Student klauuudka is on a distinguished road Avatar klauuudka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 4 razy w 3 postach

Question Kosmetologia - Wrocław, Wyższa Szkoła Fizjoterapii czy Wyższa Szkoła Kosmetyczna?

Witam i zapraszam wszystkie studentki, bądź osoby mające cenne i konkretne informacje na temat tych uczelni. Chodzi mi o wykładowców, sposób przekazywanej wiedzy, praktyki, atmosferę oraz wszelkie zauważalne wady i zalety. Pozdrawiam i liczę na cenne informacje

Super Moderator Marta. is on a distinguished road Avatar Marta.
    Dziękuję za odpowiedź!
    3
    Dziękowano 4 razy w 4 postach
    Dziękuję, nie słodzę.
    Ja tu tylko sprzątam

Dziękuję za odpowiedź!
    6

Domyślnie

moze i sa to watki na ten temat ale zadnych informacji nie zawieraja, tylko dziewczyny dwoja sie i troja rozmyslajac nad tym ze moze tez pojda badz ida na kosmetologie takze watki bez konkretnych informacji

Dziękuję za odpowiedź!
    3

Domyślnie

Cytat Napisał klauuudka Zobacz post
    moze i sa to watki na ten temat ale zadnych informacji nie zawieraja, tylko dziewczyny dwoja sie i troja rozmyslajac nad tym ze moze tez pojda badz ida na kosmetologie takze watki bez konkretnych informacji

Skoro istnieją wątki na ten temat, to po co zakładać nowe?

Poza tym można w tych wątkach znaleźć informacje o wyposażeniu bibliotek, o wyprawkach, wykładowcach, oferowanych przez szkoły kursach, praktykach. Jest też podany link do wizażowego forum, gdzie temat był dokładnie przedyskutowany.
    Dziękuję, nie słodzę.
    Ja tu tylko sprzątam

Dziękuję za odpowiedź!
    6

Domyślnie

Informacje na forach sa przedawnione pochodza nawet z 2002 roku, zatem jestem przekonana ze wiele spraw uleglo zmianie.

Dziękuję za odpowiedź!
    3

Domyślnie

Cytat Napisał klauuudka Zobacz post
    Informacje na forach sa przedawnione pochodza nawet z 2002 roku, zatem jestem przekonana ze wiele spraw uleglo zmianie.
    Nie wiem, o jakich forach piszesz. Przecież dyskutujemy o tym, co jest tutaj. U nas nie ma informacji z 2002 ani w wątku na Wizażu (tamten temat został założony w 2007 roku i zawiera bieżące informacje)
    Dziękuję, nie słodzę.
    Ja tu tylko sprzątam

Ania540 is on a distinguished road Avatar Ania540
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

czesc chodze do szkoly Żywirskiego i na szczescie zostal mi juz ostatni rok ogolnie to poziom nie jest zbyt wysoki wiec nie ma problemow z zaliczeniem. Najwiekszy problem szkoly to wieczny brak odpowiednich kosmetykow i roznych rzeczy potrzebnych do wykonywania zabiegow no i oczywiscie pani z sekretariatu nie mozna jej pominac ktora robi problem z wplaceniem pieniedzy, wypisaniem zaswiadczenia, a i stypendia sa marne. na cwiczeniach z kosmetologi to zalezy na jaka osobe trafisz bo sa wykladowcy czego naucza cie dokladnie od poczatku do konca a sa tez tacy ktorzy potrafia caly czas gadac przez telefon. W szkole chyba tylko 1 osoba zajmuje sie organizowaniem kursow ktore sa dla nas tansze. Pomijajac to wszystko to jesli naprawde chcesz pracowac w zawodzie to najwiecej nauczysz sie na praktykach. Slyszalam ze u Czamary dobrze ucza ale jest ciezko z zaliczaniem i warto wyleciec.

8. Użytkownicy, którzy podziękowali za użyteczny post:

klauuudka (14-04-09)

EKSPERT
    Kosmetologii
    truskawka is on a distinguished road Avatar truskawka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 11 razy w 9 postach

Domyślnie

Przepraszam, ale wszystkie szkoły, w których poziom nie należy do najwyższych powinni pozamykać na cztery spusty, bo jak widzę niektóre osoby, które się chwalą, że ukończyły kosmetologię, a wyglądają jak jakieś dziewczyny z dyskoteki we wsi Dolnej, tipsy odstające na pół metra, makijaż nie powiem, spalona od solarium, koszmar, a potem się chwali jestem kosmetologiem i reprezentuje poziom, o którym również szkoda mówić. A następnie cała masa osób ocenia innych według tej jednej osoby.

Dramat.

Dziękuję za odpowiedź!
    6

Domyślnie

Ania540 a co potem planujesz? wybierasz sie na magistra? jesli tak to gdzie masz zamiar podjac sie tego? a co do Wyzszej Szkoly Kosmetycznej jka wyglada kwestia oplat? Co wlasciwie spowodowalo ze zdecydowalas sie wlasnie na ta uczelnie bo zapewne wybieralas miedzy tymi dwoma?

Ania540 is on a distinguished road Avatar Ania540
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

Magistra z kosmetologi nie ma ponoc w calym kraju ma nie byc ale kiedys moze sie to zmienic. chcialabym zrobic kiedys specjalizacje z SPA ale poki nie ma we wroclawiu to sie nie podejme.Tak naprawde to jesli idzie sie na takie studia to duzy nacisk kladzie sie na teorie a nie na praktyki wiec uwazam ze jesli ktos nie chce miec wyksztalcenia wyzszego mi pracowac w takim zawodzie to niech idzie na studium.Mialam do wyboru te dwie szkoly i jakos tak postanowilam ze tu pojde nie kiierujac sie opinia innych.To tak czesne miesiecznie placisz 560zl w wakacje chyba 360 do tego jeszcze ubezpieczenie. Praktyki musisz sama sobie znalezc.Ogolnie co moge napisac to wiekszosc wykladowcow nie stwarza problemu ale to zalezy od ich kaprysu. jesli macie jakies pytania to chetnie odpowiem