Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 5 6 7
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70
    Student klauuudka is on a distinguished road Avatar klauuudka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 4 razy w 3 postach

Domyślnie

Witam, ja jednak zdecydowałam sie na Wyzsza Szkole Fizjoterapii we Wrocławiu, gdzie studiuję na kierunku kosmetologia. Z faktu, iż pierwszy semestr dobiega końca myślę, że mogę się na ten temat wypowiedzieć Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego czym sie zajmuje i nie zamieniłabym tego na nic innego. Jeśli chodzi o Nowowiejską, prawda pewne leży po środku. Z tego co wiem z Czamary na Nowowiejską można się przenieść jednak w sytuacji odwrotnej bywa ciężej. Co do przepisywania ocen myślę że nie ma wiekszych problemów i jeśli sprawdziłoby się to, byłabyś w pięknej sytuacji ze względu na to że na 1 roku mamy anatomie, zakonczoną egzaminem, na ktorej nie jest łatwo i wiele dziewczyn odpada na niej, następnie chemie kosmetyczną- egzamin, biochemie-zaliczenie, histologie- zaliczenie bądź egzamin.

Student kasiuuula is on a distinguished road Avatar kasiuuula
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

Cytat Napisał malychomik Zobacz post
    witam,
    jestem studentką dziennych studiów na UM w łodzi na kierunku biotechnologia spec. medycyna molekularna; zastanawiam się nad podjęciem zaocznych studiów kosmetologicznych we wrocławiu. z tego co zdążyłam zauwazyc szkola na nowowiejskiej nie cieszy się zbyt dobrą opinią, chcialabym się zatem dowiedzieć jak wyglada sytuacja w wyższej szkole fizjoterapii. czy wykladowcy chetnie przepisują oceny z indeksów? miałam już egzaminy z takich przedmiotów jak chemia, biochemia, biofizyka, fizjologia, patofizjologia, histologia, immunologia, onkologia, anatomia. zastanawiam sie czy musialabym to wszystko jeszcze raz zaliczac...

Nie wiem dlaczego ktoś tutaj wystawił taką złą opinię szkole na Nowowiejskiej. Ja tam studiuję i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Zszokowana jestem tym co tutaj jest wypisywane. Dla mnie poziom jest ok. a zajęcia praktyczne w porządku. Wcześniej kończyłam studium więc widzę różnicę. Sprzęt mamy od zeszlego roku pierwsza klasa. Kilka mikrodermabrazji, kilka aparatów do ultradźwięków, mezoterapię, aparat do liposukcji bezigłowej, cellulogię. fakt że frezarki są 2, ale u nas na zajęciach każdy kto chciał robić pedicure frezarką zdążył. i duże wymagania z kosmetologi stosowanej mnie cieszą, bo wiem, że przynajmniej będę dużo umiała. A jak byłam na praktykach to babeczka nie mogła się mnie nachwalić. Jak jeszcze myślisz o kosmetologii to spokojnie możesz zapisać się na Nowowiejską.

EKSPERT
    Kosmetyki
    asenat is on a distinguished road Avatar asenat
    Dziękuję za odpowiedź!
    48
    Dziękowano 16 razy w 16 postach

Domyślnie

Ktoś wybiera się od października na kosmetologie zaoczną na Nowowiejską?

Jeśli chodzi o opinie uczelni na Nowowiejskiej to każdy kij ma dwa końce. Zawsze znajdą się osoby niezadowolone. Tak samo słyszałam wiele złych opinii o czamarze.
    Jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy obojętnie na jakiej uczelni. Tak naprawdę dużo zależy od nas samych. Ja do czamary nie mogę iść ze względu na co tygodniowe zjazdy piątek,sobota, niedziela. Na nowowiejskiej są co dwa tygodnie.

EKSPERT
    Kosmetologii
    oliwianka is on a distinguished road Avatar oliwianka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

hej, jestem absolwentką szkoły na Nowowiejskiej i powiem szczerze, że nie jest tak źle, jak wiele dziewczyn tu pisze.
    Jak każde miejsce, ta szkoła ma swoje plusy i minusy. Prawda, że musiałyśmy wywalczyć dozowniki z mydłem i suszarki czy ręczniki jednorazowe, ale co do stanu toalet, to dziewczyny, które korzystały z toalet damskich i męskich (czasami tak się zdarzało) przyznają, iż stan toalet damskich był i jest w opłakanym stanie tylko dzięki nam! Same jesteśmy sobie winne jak wyglądają toalety, bo jeśli spadł komuś papier to już nie raczył go podnieść, bo po co
    Co do kadry nauczycielskiej.... różnie bywa, przyznaję rację, iż pani Skoczyńska od fizjologii jest wymagająca i trzeba się uczyć z notatek samodzielnie sporządzonych oraz z książek, internet wiele nam nie pomoże. Z wymagających wykładowców.... mgr Garasińska od kosmetologii stosowanej, super babeczka, od której wiele się można nauczyć zarówno teorii jak i praktyki.
    Przez te 3 lata szkoła zaopatrzyła się w wiele nowych sprzętów, zwłaszcza do pielęgnacji ciała, więc nie jest tak źle.
    W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać
    pozdrawiam i życzę udanego roku akademickiego, który zaczyna się niebawem

Student violcia86 is on a distinguished road Avatar violcia86
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Cytat Napisał asenat Zobacz post
    Ktoś wybiera się od października na kosmetologie zaoczną na Nowowiejską?

Jeśli chodzi o opinie uczelni na Nowowiejskiej to każdy kij ma dwa końce. Zawsze znajdą się osoby niezadowolone. Tak samo słyszałam wiele złych opinii o czamarze.
    Jak ktoś chce się nauczyć to się nauczy obojętnie na jakiej uczelni. Tak naprawdę dużo zależy od nas samych. Ja do czamary nie mogę iść ze względu na co tygodniowe zjazdy piątek,sobota, niedziela. Na nowowiejskiej są co dwa tygodnie.
    Ja się wybieram
    Jeszcze nie jestem pewna czy na zaoczne, czy nie na dzienne raczej, bo na dziennych jest chyba wiecej praktyki? co nie?

Student martajg is on a distinguished road Avatar martajg
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

hej, możecie mi napiać jak OBECNIE jest na Nowowiejskiej? Jak jest z chemią kosmetyczną i ogólnie z tą "dziedziną"? Jestem obecnie u Czamary, i myślę o przeniesieniu. Czy na Nowowiejskiej również jest to chore samokształcenie?

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

podbijam

Student klauuudka is on a distinguished road Avatar klauuudka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 4 razy w 3 postach

Domyślnie

Cytat Napisał martajg Zobacz post
    hej, możecie mi napiać jak OBECNIE jest na Nowowiejskiej? Jak jest z chemią kosmetyczną i ogólnie z tą "dziedziną"? Jestem obecnie u Czamary, i myślę o przeniesieniu. Czy na Nowowiejskiej również jest to chore samokształcenie?
    Możliwość przeniesienia z Czamary na Nowowiejską- zawsze. Z Nowowiejskiej do Czamary- nigdy.

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

to jeszcze niewiele mówi

Student devilka89 is on a distinguished road Avatar devilka89
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Cytat Napisał martajg Zobacz post
    Jest ok. Z chemią na pewno sobie poradzisz. Ale jak się chcesz przenieś to najlepiej od razu, bo potem bedziesz musiała uzupełniać więcej róznic programowych. Co do samokształcenia to nie wiem o co chodzi. Co to jest to samokształcenie?