Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 63 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 624
    EKSPERT
    Kosmetologii
    Moderator
    natina2 is on a distinguished road Avatar natina2
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 36 razy w 30 postach

Domyślnie

są organizowane kursy w tym roku wizaż I,II stopień oraz przedłużanie paznokci metodą żelową i akrylem (bo tego nie mamy oczywiście w programie, a wiadomo że na tipsiary popyt jest więc można sobie dorobić w ten sposób) i najfajniejszy kurs usuwanie defektów skóry za pomocą elektrolizy (ale dla studentów II roku) na wszystkie te kursy studenci MWSZ mają zniżki
    lic.kosmetolog, uczennica podologii

EKSPERT
    Kosmetologii
    Karolina Martin ma wyłączoną reputację Avatar Karolina Martin
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 6 razy w 4 postach

Domyślnie

Witaj Diamante,
    Oczywiście każdy może ubiegać się o przyjęcie na uczelnię państwową.
    Jednak na studia magisterskie jest egzamin obejmujący niestety wiedzę z 3 lat. Nie martw się na zapas. Może zupełnie inna sytuacja będzie w Polsce za 3 lata i będzie istniała możliwość kontynuacji studiów mgr własnie na kierunku, który sobie sama wybierzesz.

EKSPERT
    Kosmetologii
    Doris83 is on a distinguished road Avatar Doris83
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Smile

Witam,
    Ja studiuje na 3roku w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia. Jestem bardzo zadowolona z tej uczelni uważam, że wiedza, którą tam uzyskałam w pełni pozwoli mi wykonywać zawód kosmetologa. Wykładowcy, którzy pracują na naszej uczelni są głównie z Collegium Medicum i politechniki krakowskiej podobnie jak w Szkole Małopolskiej. U nas pracownia kosmetyczna dochodzi dopiero na drugim roku, przez caly pierwszy rok jest tylko teoria: anatomia, chemia ogólna, histologia, biologia z genetyką, promocja zdrowia i inne. Po pierwszym roku odpadlo prawie 40% studentów, także nie bylo łatwo, ale jeśli komuś zależy i uczy się systematycznie powinien dać sobie rade. Zajęcia praktyczne też są dobrze prowadzone, na drudim roku mieliśmy masaż klasyczny z fizjoterapią prowadzony przez dr Tomasza Ridana i kosmetologie upiększającą, obecnie mamy kosmetologie leczniczą i rechabilitacje. Jeśli chodzi o przedmity teoretyczne to najtrudniejsze wg mnie były: biochemia, biofizyka i technologia kosmetyczna ale da się przeżyć
    Dodatkowym atutem tej uczelni jest fakt, że kierunek nosi nazwę kosmetologia i promocja zdrowia więc masz rozszeżone możliwości podjęcia studiów uzupełniających na kierunkach z promocji zdrowia:p
    U nas też są organizowane odpłatnie kursy wizażu, stylizacji paznokci i inne wszystkie są zamieszczone na naszej stronce http://www.kwspz.pl. Jeśli miałabyś jeszce jakieś pytania i wątpliwości to napisz jeli tylko będe mogła Ci pomóc to możesz na mnie liczyć Tylko, że obecnie mam sesje i możesz troche czekać na odp bo niestety mam mało czasu i rzadko wchodze na neta :p Pozdrawiam

EKSPERT
    Kosmetologii
    Moderator
    natina2 is on a distinguished road Avatar natina2
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 36 razy w 30 postach

Domyślnie

o jak dobrze że znalazl się ktoś z drugiej Krakowskiej szkoły Witamy na forum
    lic.kosmetolog, uczennica podologii

EKSPERT
    Kosmetologii
    Doris83 is on a distinguished road Avatar Doris83
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Witajcie
    od niedawna jestem na forum:p
    Jak macie do mnie jakieś pytania to piszcie, jak tylko bede mogła to chętnie Wam pomoge rozwiać wątpliwości
    Pozdrawiam wszystkich

Diamante is on a distinguished road Avatar Diamante
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie Doris83

Miło,że pojawiłaś się na forum oczywiście bardzo serdecznie witamy

Cieszę się, że napisałaś coś o tej szkole, dzięki temau mam szerszy obraz..ale i trudniejszy orzech do zgryzienia...
    Tak jak pisałam wcześniej obie szkoły mają naprawde świetną kadrę nauczycielską i wyskoki poziom Ach i przemiłe studentki, ale tego dodawać chyba nie muszę
    Może są jakieś dni otwarte w Waszych Szkołach?
    Doris orientujesz sie może w jaki dzień najlepiej przyjść aby móc rozejrzeć się troszke po szkole, popytać uczniów, ale też nie przeszkadzać za bardzo..?

I już również kieruję do Ciebie pytanie a propo's podręczników...
    Czy mogłabyś mi podać autorów książek z jakiś się uczycie..?
    Wiem, wspominałaś teraz o sesji wiec jak oczywiście znajdziesz czas POczekam
    I jeszcze jedno pytanie..
    Czy korzystacie z podręczników jeden rok czy może są to poczęści książki na kilka sezonów..?
    Pytam gdyż może w przyszłości byłaby możliwość kupienia książek od starszych studentek

Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za nadchodzącą sesję

Natalia.

Diamante is on a distinguished road Avatar Diamante
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie Natina2 !!!

Do końca lutego..?
    Eh będziemy tęsknić ...
    Wracaj szybko

Iza89 is on a distinguished road Avatar Iza89
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Witam! Jak skończę szkołę to chciałabym się wybrac na studia kosmetologii,najlepiej w okolicy Krakowa,jeśli ktoś zna jakieś dobre uczelnie to proszę o odpowiedź czekam z niecierpliwością pozdrawiam wszystkich serdecznie

Iza89 is on a distinguished road Avatar Iza89
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Smile Nowa:)

A tak w ogóle to jestem tu nowa<lol2> i chciałabym,żeby mi ktoś pomógł w wyborze dobrej szkoły,ciesze się,że znalazłam to forum,bo po moim szukaniu w necie jakiejkolwiek szkoły związanej z kosmetologią to w ogóle zwątpiłam w to,że zacznę je w ogóle no ale teraz jestem dobrej myśli i mam nadzieje,że znajdzie się jakaś życzliwa osóbka i mi doradzi<lol2> czekam......

EKSPERT
    Kosmetologii
    bellissa is on a distinguished road Avatar bellissa
    Dziękuję za odpowiedź!
    3
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

Cytat Napisał natina2 Zobacz post
    najfajniejszy kurs usuwanie defektów skóry za pomocą elektrolizy (ale dla studentów II roku) na wszystkie te kursy studenci MWSZ mają zniżki
    Natina a ja mam pytanie czy te kursy są tylko dla studentek MWSZ czy ktoś z poza też mógłby się zapisać? Ja studiuję w KWSPZ ale ten kurs też chętnie bym sobie zrobiła, faktycznie brzmi bardzo fajnie
    Przy okazji pozdrawiam wszystkich , bo to mój pierwszy post na forum

Uprawnienia