Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Student milka_89_ is on a distinguished road Avatar milka_89_
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie Gdzie na studia magisterskie?

Witam ! W tym roku kończe licencjat i mam dylemat czy iść na mgr na um w łodzi czy wybrać Wyższą Szkołę Zawodową Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie - słyszałam że jest tam wysoki poziom w przeciwieństwie to um w łodzi ... ale nie wiem w co wierzyc Zaznaczam ze chce sie udac na zaoczne wiec koszt byłby taki sam
    Czekam na odpowiedź od kogoś kto miał styczność z tymi szkołami Z góry dziekuje.

EKSPERT
    Kosmetologii
    jm01 is on a distinguished road Avatar jm01
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

witam
    jestem z Białegostoku i mamy II stopień kosmetologii w WSKiOZ w Białymstoku

EKSPERT
    Kosmetologii
    Emilius_Mistrz is on a distinguished road Avatar Emilius_Mistrz
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Ja właśnie ukończyłam WSZUiE w Gdyni. I na magisterkę się niestety nie wybieram. Nasza szkoła co prawda ma magistra, ponad 300 km stąd,w Poznaniu zdaje się za 7000 zł za I rok i 8000 za II. Dla mnie jest to na chwilę obecną nieosiągalne finansowo. Czekam za to aż zrobią mgr u mnie na Wydziale w Gdyni. Jak na razie ide na Zarządzanie na Managera. Nie tracę czasu, a myślę ze mi się to przyda. W każdej pracy, a także w przypadku prowadzenia własnej firmy. W ogóle jakoś mało dziewczyn idzie na mgr z kosmetologii. Powód jest taki, ze nie daje nam to żadnych dodatkowych uprawnień. Jednak z pewnością daje prestiż.

EKSPERT
    Kosmetologii
    kosmetolozka89 is on a distinguished road Avatar kosmetolozka89
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

z tego co wiem można jeszcze się rejestrować na studia stacjonarne na politechnice radomskiej na technologii chemicznej(II stopień). Mam znajome, ktore są na tym samym kierunku na politechnice krakowskiej i są niezadowolone a 1 z nich zrezygnowała po 1 semestrze..

EKSPERT
    Kosmetologii
    nika248 is on a distinguished road Avatar nika248
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

JA robiłam kosmetologię II st na UM w Poznaniu

EKSPERT
    Kosmetologii
    Salomea is on a distinguished road Avatar Salomea
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 6 razy w 6 postach

Domyślnie

Cześć dziewczyny, jestem na etapie poszukiwania studiów magisterskich, lub dobrej podyplomówki. Bardzo podobają mi się mgr w Warszawie, jak i Poznaniu.. Jednak jest to baardzo daleko jak dla mnie. Wolałabym znaleźć coś w niedalekiej odległości (Kraków, Śląsk, czy chociażby Łódź, Częstochowa). Całkiem możliwe, że dostałabym się na UJ, II stopień kosmetologii, jednak opinie słyszałam o nim różne.. Nie chodzi wcale o to, zeby było latwo, prosto, bez wysiłku, ja nie z tych . Mianowicie, słyszałam zdania, że studentki rozwiązują tam zadania typowo matematyczne, fizyczne, czują się jak na uczelni technicznej . Nawet jak dzwoniłam do rekrutacji, pani powiedziała mi, że to studia dla osób, które chcą uczyć w szkole, zostać na uczelni, pisać mądre książki, niż pracować w gabinecie , więc chyba faktycznie oprócz zacnego tytułu magistra kosmetologii, wiedzy potrzebnej w pracy gabinetowej tam nie uzyskam . Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat? A może znacie jakieś dobre podyplomówki, godne polecenia? Ukończyłam licencjat z kosmetologii i chciałabym dalej się kształcić, najlepiej mgr, a jeśli nie to dobre studia podyplomowe, które dadzą mi większą wiedzę z zakresu RF, mezoterapii mikroigłowej, pistoletowej, laserowego usuwania owłosienia itp.. Macie jakieś wiadomości na temat takowych podyplomówek
    Ostatnio edytowane przez Salomea ; 23-03-12 o 14:30

EKSPERT
    Kosmetologii
    agunia-knz is on a distinguished road Avatar agunia-knz
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 2 razy w 1 poście

Domyślnie

Zdecydowanie odradzam Łódzki Uniwersytet Medyczny ! ! !

Student paola1031 is on a distinguished road Avatar paola1031
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 3 razy w 2 postach

Domyślnie

Jeżeli chodzi o UJ to niczego nowego się nie nauczycie. Wykładowcy są przekonani, że po to są studia licencjackie zawodowe, aby tam się uczyć zabiegów, a na kosmetologii leczniczej dowodzimy naukowo jakie zabiegi faktycznie wpływają na skórę a jakie to tylko chwyt marketingowy...

EKSPERT
    Kosmetologii
    Salomea is on a distinguished road Avatar Salomea
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 6 razy w 6 postach

Domyślnie

To też może być interesujące, napewno bardziej, niż nauka wzorów matematycznych i fizycznych, rozumiem, że tam studiujesz? Podobno, że pięknie jest wyposażona pracownia kosmetyczna, z dofinansowania z UE.

sphinx123 is on a distinguished road Avatar sphinx123
    Dziękuję za odpowiedź!
    24
    Dziękowano 9 razy w 5 postach

Domyślnie

Cytat Napisał paola1031 Zobacz post
    Jeżeli chodzi o UJ to niczego nowego się nie nauczycie. Wykładowcy są przekonani, że po to są studia licencjackie zawodowe, aby tam się uczyć zabiegów, a na kosmetologii leczniczej dowodzimy naukowo jakie zabiegi faktycznie wpływają na skórę a jakie to tylko chwyt marketingowy...
    No cóż, według mnie jest to szalenie ważne, żeby wiedzieć takie rzeczy. Nie wyobrażam sobie wierzyć producentom sprzętów na słowo, a potem robić klientom zabiegi niewpływające korzystnie na skórę...

Uprawnienia