Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    EKSPERT
    Kosmetologii
    aneczka189 is on a distinguished road Avatar aneczka189
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 5 razy w 5 postach

Domyślnie Podologia podyplomowe

Witam właśnie kończę lic z kosmetologii i planuje pójść na studia podyplomowe z podologii. Z tego co się orientuję takie studia są w Katowicach (ŚWSM), Poznaniu (WSZPZiU) oraz w Warszawie (WSZKIPZ) (te miasta biorę pod uwagę). jakie są opinie na temat tych szkół? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia gdzie iść żeby dużo się nauczyć

EKSPERT
    Kosmetologii
    monia_h7 is on a distinguished road Avatar monia_h7
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 8 razy w 8 postach

Domyślnie

Cytat Napisał aneczka189 Zobacz post
    Witam właśnie kończę lic z kosmetologii i planuje pójść na studia podyplomowe z podologii. Z tego co się orientuję takie studia są w Katowicach (ŚWSM), Poznaniu (WSZPZiU) oraz w Warszawie (WSZKIPZ) (te miasta biorę pod uwagę). jakie są opinie na temat tych szkół? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia gdzie iść żeby dużo się nauczyć
    ma ktos jakies opinie? szczegolnie poznan mnie interesuje? biore tez pod uwage warsztaty z miralexu bo na szkoleniu juz bylam.. waham sie co lepsze?

EKSPERT
    Kosmetologii
    sylwia-p_86 is on a distinguished road Avatar sylwia-p_86
    Dziękuję za odpowiedź!
    19
    Dziękowano 42 razy w 40 postach

Domyślnie

Składałam papiery na podologie do Warszawy,ale niestety się nie dostałam gdyż była lista osób rezerwowych z zeszłego roku(o tym nikt nie informował)więc bardzo mało miejsca była dla nowych rekrutantów.
    Znalazłam podologie w Poznaniu,mają siedzibę w Gdynii więc rozmyślam by tam złożyć;]

CHEMIK
    reginka is on a distinguished road Avatar reginka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

Cytat Napisał sylwia-p_86 Zobacz post
    Składałam papiery na podologie do Warszawy,ale niestety się nie dostałam gdyż była lista osób rezerwowych z zeszłego roku(o tym nikt nie informował)więc bardzo mało miejsca była dla nowych rekrutantów.
    Znalazłam podologie w Poznaniu,mają siedzibę w Gdynii więc rozmyślam by tam złożyć;]
    Też starałam się dostać na te studia, również bez powodzenia...Były tak niejasne zasady naboru, i osoba odpowiedzialna za rekrutację udzielała tak pokrętnych i wymijających odpowiedzi, że zastanawiam się, czy to nie było zwykłe oszustwo. Zastanawiam się nawet, czy nie złożyć skargi.
    Jeśli chodzi o podologię, to moim zdaniem kluczowa jest ilość i poziom zajęć praktycznych, a większość uczelni niestety nie jest przygotowanych, żeby temu sprostać. Ja się poważnie zastanawiam nad roczną szkołą podologii we Wrocławiu. To nie są studia, ale w tej chwili bardziej zależy mi na praktyce, niż na dyplomie studiów.

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    19

Domyślnie

Cytat Napisał reginka Zobacz post
    ...Były tak niejasne zasady naboru, i osoba odpowiedzialna za rekrutację udzielała tak pokrętnych i wymijających odpowiedzi...
    Dokładnie,Pani w e-mailu mnie poinformowała,że była brana również wielkość przedsiębiorstwa w jakim się pracuję.Podobno Ci co się teraz nie dostali są na liście rezerwowych na przyszły rok,ale które miejsce się zajmuję tego już nie podali.Nie podoba mi się również to,że jeśli chcesz otrzymać dokumenty to musisz wysłać e-maila z prośba o ich zwrot.Dla mnie to logiczne,że skoro nie przyjęli to powinni odesłać bez zbędnego proszenia się zainteresowanego.

CHEMIK
    reginka is on a distinguished road Avatar reginka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

To był ostatni nabór na dofinansowane studia, w przyszłym roku będą tylko płatne. Przyjęli 15 osób z listy rezerwowej z ubiegłego roku, czyli sporo. Pozycja na liście rezerwowej nie jest tajemnicą, mi podali bez problemu. Pozdrawiam.

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    19

Domyślnie

Cytat Napisał reginka Zobacz post
    To był ostatni nabór na dofinansowane studia, w przyszłym roku będą tylko płatne. Przyjęli 15 osób z listy rezerwowej z ubiegłego roku, czyli sporo. Pozycja na liście rezerwowej nie jest tajemnicą, mi podali bez problemu. Pozdrawiam.
    Podali bo się zapytałaś, o tym powinni pisać odrazu,a nie że trzeba wszystko wyciągać.

EKSPERT
    Kosmetologii
    puma01 is on a distinguished road Avatar puma01
    Dziękuję za odpowiedź!
    15
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

We Wrocławiu otwierają podyplomówkę z podologii w Wyższej Szkole Medycznej.

EKSPERT
    Kosmetologii
    WSZKiPZ is on a distinguished road Avatar WSZKiPZ
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

W poprzednich latach studia podyplomowe „Podologia kosmetyczna” były realizowane z projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego: „Rozwój, sukces, kariera – edukacja dla przyszłości”.
    Jak to przy dofinansowaniach unijnych bywa, wymogi są wysokie. Niestety nie mieliśmy możliwości, aby dopasować się do każdej aplikującej osoby indywidualnie. Zasady zostały narzucone uczelni i musieliśmy restrykcyjnie pilnować dokumentów, terminów, limitów. Każde uchybienie mogło spowodować odebranie dofinansowania. Warunki rekrutacji były jasno opisane na stornie internetowej studiów podyplomowych dofinansowanych z Unii Europejskiej.
    REKRUTACJA
    Osoby, które nie dopełniły wszystkich warunków rekrutacji w terminie ze względu na dużą liczbę zainteresowanych nie zostały przyjęte. Osoby takie mogą jednak skorzystać z oferty studiów podyplomowych „Podologia kosmetyczna” niedofinansowanych z Unii Europejskiej znajdującej się w ofercie edukacyjnej Uczelni.
    Od wielu lat Podologia jest specjalnością jaką można wybrać na studiach pierwszego stopnia na naszej uczelni na kierunku Kosmetologia Obserwując również duże zainteresowanie Podologią poszerzyliśmy zakres przekazywanej wiedzy i uruchomiliśmy studia podyplomowe „Podologia kosmetyczna” (niedofinansowane z Unii Europejskiej). Obecnie trwa nabór.
    Na rynku pracy poszukiwane są osoby ze specjalistyczną wiedzą w zakresie podologii kosmetycznej , dlatego przykładamy duża uwagę do jakości naszego szkolenia. Wyposażyliśmy nasze pracownie w specjalistyczny sprzęt aby przekazać praktyczne umiejętności naszym studentom.
    Warto zauważyć, że koszt studiów „ Podologia kosmetyczna” jest niewiele wyższy od krótkich szkoleń, kursów, jakie można znaleźć na rynku. Tymczasem ilość przekazanej wiedzy dużo większa, ze względu m.in. na czas – 200 godzin zajęć praktycznych, pokazów i wykładów prowadzonych przez specjalistów w zakresie specjalistycznej pielęgnacji stóp.

Uprawnienia