Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Student paulinakp is on a distinguished road Avatar paulinakp
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie Menadżer produktu kosmetycznego - magisterka po kosmetologii

Czy ktoś to studiował lub zna osobę która studiuje ten kierunek? Bardzo bym chciała się dowiedzieć czegoś na ten temat od osoby "wewnątrz" ponieważ na necie niewiele znalazłam. Wiem,że takie studia są w Gdańsku i Poznaniu. Ciekawi mnie jak wyglądają same studia, czy jest ciężko czy warto to studiować i jak później z pracą.
    Z góry dzięki za odpowiedź.

EKSPERT
    Kosmetologii
    agunia-knz is on a distinguished road Avatar agunia-knz
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 2 razy w 1 poście

Domyślnie

Również ciekawi mnie ten kierunek. Lecz niestety w interniecie jest bardzo mało wypowiedzi osób które ukończyły go po I st. kosmetologi. Z tego co ja wiem jest w Gdyni i w Poznaniu i zjazdy są raz w miesiącu pt, sob, nd. WIęc chyba nie jest ciężko a alternatywy? hm... w zasadzie po I st. kosmetologii masz już tytuł kosmetologa a idąc na taki kierunek poszerzasz swoje kompetencje. Chociaż z drugiej strony patrząc mgr kosmetologii też jest cenny na rynku pracy.

pozdrawiam

Student MatyldaFed is on a distinguished road Avatar MatyldaFed
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

Nie wiecie czy nie ma tego kierunku na studiach stacjonarnych?
    Chodzi mi o II stopień.

EKSPERT
    Kosmetologii
    monia89 is on a distinguished road Avatar monia89
    Dziękuję za odpowiedź!
    1
    Dziękowano 4 razy w 4 postach

Domyślnie

W Gdyni jest tylko podyplomowa tego kierunku. Magisterka WSZUiE jest w Poznaniu

EKSPERT
    Kosmetologii
    NaamaH is on a distinguished road Avatar NaamaH
    Dziękuję za odpowiedź!
    3
    Dziękowano 6 razy w 5 postach

Domyślnie

ODRADZAM (AM w Gdyni)! Jutro dokładnie napiszę dlaczego.

EKSPERT
    Kosmetologii
    olenka.1988 is on a distinguished road Avatar olenka.1988
    Dziękuję za odpowiedź!
    2
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

Ja też raczej nie polacam, ale to zależy co kogo interesuje oczywiście. Bardzo duży nacisk kładzie się na przedmioty wyrównawcze np. z towaroznawstwa przemysłowego, opakowalnictwa, towaroznawstwa spożywczego, przechowalnictwa: trzeba się uczyć o betonach, gipsach, garbowaniu skóry, wyrobie szkła, papieru, przechowywaniu żywności na statku i wiele innych. Dopiero na III semestrze jest przewaga przedmiotów które łączą się z kierunkiem, ale w sporej części jest to też powtórka z kosmetologii. No ale zawsze ma się potem tytuł mgr przed nazwiskiem

sphinx123 is on a distinguished road Avatar sphinx123
    Dziękuję za odpowiedź!
    24
    Dziękowano 9 razy w 5 postach

Domyślnie

Kolejna specjalizacja "z dupy", a potem płacz i zgrzytanie zębami że w Polsce brak pracy dla "magistrów" <3

EKSPERT
    Kosmetologii
    NaamaH is on a distinguished road Avatar NaamaH
    Dziękuję za odpowiedź!
    3
    Dziękowano 6 razy w 5 postach

Domyślnie

Cytat Napisał olenka.1988 Zobacz post
    Ja też raczej nie polacam, ale to zależy co kogo interesuje oczywiście. Bardzo duży nacisk kładzie się na przedmioty wyrównawcze np. z towaroznawstwa przemysłowego, opakowalnictwa, towaroznawstwa spożywczego, przechowalnictwa: trzeba się uczyć o betonach, gipsach, garbowaniu skóry, wyrobie szkła, papieru, przechowywaniu żywności na statku i wiele innych. Dopiero na III semestrze jest przewaga przedmiotów które łączą się z kierunkiem, ale w sporej części jest to też powtórka z kosmetologii. No ale zawsze ma się potem tytuł mgr przed nazwiskiem
    Zgadzam się 100 %. Połowa dziewczyn z mojej grupy po licencjacie z kosmetologii wybrało właśnie ten kierunek na Akademii Morskiej w Gdyni - właściwie kierunek towaroznawsto, specjalizacja menager produktu kosmetycznego. Miałam już złożone tam papiery, ale w ostatniej chwili je wycofałam. Tak jak koleżanka napisała - jest tam mnóstwo dziwnych przedmiotów które nie mają NIC wspólnego z kosmetykami. Cały rok zmarnowany na jakieś opakowalnictwo i inne. Na drugim jest trochę lepiej, ale w zasadzie to mało cokolwiek zmienia. Pomijam fakt olewania studentow - koleżanka z pracy od maja nie może obronić pracy magisterskiej, bo promotor ma to głęboko w nosie. Przedmioty prowadzone są przez tych samych wykładowców co zajmują się przedmiotami typowo "morskimi" i technologicznymi. Praktycznie zero osób związanych z kosmetyką, kosmetologią.
    Zajęcia są często przekładane, plan zmienia się w trakcie trwania roku, czasem bywał miesiąc że odbywały się aż trzy zjazdy (od pt-do niedz) tydzień po tygodniu. Na dodatek jest problem z ewentualnymi nieobecnościami na laboratoriach - trzbea je odrabiać i nikogo nie interesują zwolnienia lekarskie.
    Nie polecam tej szkoły, naprawdę szkoda zachodu, pieniędzy i nerwów.

EKSPERT
    Kosmetologii
    olenka.1988 is on a distinguished road Avatar olenka.1988
    Dziękuję za odpowiedź!
    2
    Dziękowano 1 raz w 1 poście

Domyślnie

No z tymi promotorami to też racja, ale muszę napisać, że co do zwolnień lekarskich akurat nie słyszałam o problemach. Zjazdy są często faktycznie co weekend, ale większość nieobowiązkowa. Napewno nie polecam osobom, które szukają czegoś do douczenia się po kosmetologii, a i menager pewnie czuł by niedosyt.

EKSPERT
    Kosmetologii
    MiLena is on a distinguished road Avatar MiLena
    Dziękuję za odpowiedź!
    4
    Dziękowano 8 razy w 6 postach

Domyślnie

"Nie wiecie czy nie ma tego kierunku na studiach stacjonarnych?
    Chodzi mi o II stopień."

Poznań, Uniwersytet Ekonomiczny

Uprawnienia