Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Student Ona69 is on a distinguished road Avatar Ona69
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie MWSZ Kosmetologia bioestetyczna- podyplomowe

Hej Ukończyłam studia licencjackie na kierunku kosmetologia w Krakowie i zastanawiam się co dalej. Wiem , że istnieje kosmetologia bioestetyczna (studia podyplomowe) na Małopolskiej Wyższej Szkole Zawodowej . Czy warto płacić 540 zł miesięcznie ? Czy któras z was słyszała coś na temat tej podyplomówki , a może ją ukończyła ? Jeśli tak to prosze o odpowiedź, gdyż nie moge znaleźć w necie żadnych opinii ani dobrych ani złych. Pozdrawiam

EKSPERT
    Kosmetologii
    magda_0002 is on a distinguished road Avatar magda_0002
    Dziękuję za odpowiedź!
    35
    Dziękowano 12 razy w 11 postach

Domyślnie

Hej,
    nie ukończyłam tej podyplomówki ale przeglądałam stronkę MWSZ i plan zajęć na kosmetologii bioestetycznej. Jeśli mam być szczera to większość przedmiotów pokrywa się z licencjatem, czyli coś co powinnyśmy umieć. Myślę, że jeśli swą przyszłość wiążesz z pracą w gabinecie to lepiej zainwestować pieniążki, które wydałabyś na tą szkołę w jakieś ciekawe kurs Chyba że jesteś głodna doskonalenia swej wiedzy

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Dziękuje za odpowiedź.
    Tak, tez widziałam plan zajęć i rzeczywiście większośc przedmiotów już miałam. Zastanawialam się nad tą podyplomówką dlatego, że na UJ nie chcialam skladac papierów, na Politechnikę Krakowską też nie. Chcialabym dalej kontynuować studia, ale wszystkie studia II stopnia, którymi bylabym zaintersowana są trochę za daleko od Krakowa Ewentualnie Rzeszów na kierunku Zdrowie publiczne jest specjalność technologia produktów kosmetycznych,(coś podbnego na politechnice krakowskiej) ale za dużo chemii i jakoś mnie nie przekonuje. Chyba bedę musiala sobie zrobić roczną przerwę.. niestety, lub zrobić magistra na innym kierunku np. dietetyka. Chociaż sama nie wiem czy to dobry pomysł.

EKSPERT
    Kosmetologii
    magda_0002 is on a distinguished road Avatar magda_0002
    Dziękuję za odpowiedź!
    35
    Dziękowano 12 razy w 11 postach

Domyślnie

Myślę, że fajnie byłoby połączyć dietetykę z kosmetologią 2 w 1...byłabyś specjalistką od układania diet dla klientek jednocześnie polecając odpowiednie zabiegi

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Nie zostało mi zbyt dużo czasu na podjęcie decyzji, ale chyba jednak zrezygnuję z MWSZ. Rzeczywiście lepiej zainwestować pieniążki w jakies kursy. A za rok może uda się złożyć gdzieś papiery o ile będzie się chciało wrócić na studia

EKSPERT
    Kosmetologii
    Salomea is on a distinguished road Avatar Salomea
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 6 razy w 6 postach

Domyślnie

Cytat Napisał Ona69 Zobacz post
    Dziękuje za odpowiedź.
    Tak, tez widziałam plan zajęć i rzeczywiście większośc przedmiotów już miałam. Zastanawialam się nad tą podyplomówką dlatego, że na UJ nie chcialam skladac papierów, na Politechnikę Krakowską też nie. Chcialabym dalej kontynuować studia, ale wszystkie studia II stopnia, którymi bylabym zaintersowana są trochę za daleko od Krakowa Ewentualnie Rzeszów na kierunku Zdrowie publiczne jest specjalność technologia produktów kosmetycznych,(coś podbnego na politechnice krakowskiej) ale za dużo chemii i jakoś mnie nie przekonuje. Chyba bedę musiala sobie zrobić roczną przerwę.. niestety, lub zrobić magistra na innym kierunku np. dietetyka. Chociaż sama nie wiem czy to dobry pomysł.
    Jestem dokładnie w takiej sytuacji jak Ty, również skończyłam licencjat w Krakowie w 2011r, nie chciałam iść na UJ ani na PK, też czegoś szukam, najlepiej mgr, ale niestety wszystkie daleko.. a jeżeli nie to dobrej podyplomówki. Faktycznie można robić mgr z dietetyki po licencjacie z kosmetologii Nie słyszałam nigdy o tym.

Student paola1031 is on a distinguished road Avatar paola1031
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 3 razy w 2 postach

Domyślnie

A co myślicie o studiach podyplomowych w KWSPZ na kierunku Najnowsze techniki w kosmetologii? Szczerze jestem zainteresowana nimi, tylko czy się opłaca wydać 750 zl/ miesiąc na tą podyplomówkę? Proszę o podpowiedź

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    8

Domyślnie

Już Ci opdowiadam.. Też jestem nimi zainteresowana, a raczej byłam, bo niestety, w październiku nie ruszyły, bo było za mało chętnych. Teraz w styczniu też pytałam czy coś z tego będzie.. Niestety, nadal chętnych było za mało, (prawdopodobnie ze względu na cene). Wiem, że były pomysły żeby dofinansować tą podyplomówkę z UE, co było by bardzo dobre. Jednak zamiast tego szkoła wymyśliła sobie jakiś kurs ''sekrety piękna'' , finansowany z UE. Oczywiscie byłam nim zainteresowana.. Jednak w trakcie rozmowy telefonicznej, okazało się że mieszkam w ''zbyt bogatym regionie polski'' , a szkolenie to jest przeznaczone dla biedniejszych powiatów.. (brzeski, miechowski, myślenicki, nowotarski, suski, wadowicki), tym samym nie spełniam wymagań . Jak dla mnie porażka. Zamiast dofinansować konkretną podyplomówke, żeby w końcu mogła ruszyć, to zajmują się jakimiś kursami i jeszcze mają jakieś dziwne wymagania.. Już widze jak kosmetyczka z koziej woli będzie wykonywać mezoterapie mikroigłową albo fale radiowe... No uśmiałam sie po prostu.. A podyplomówka leży i czeka na lepsze czasy....

EKSPERT
    Kosmetologii
    Dziękuję za odpowiedź!
    8

Domyślnie

A czy by się opłaciło? Myślę, że tak, plan studiów wygląda bardzo ciekawie, są wymienione zabiegi, których nie ma na licencjacie, ponoć takich nawet na mgr'ach nie oferują (cosmelan, neoderma, yellow peel, ipl, rf, mezoterapia igłowa(!), i interesujące przedmioty teoretyczne, jak chirurgia plastyczna, onkologia, endokrynologia itp..).

Student klauuudka is on a distinguished road Avatar klauuudka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 4 razy w 3 postach

Domyślnie

Istnieje taka mozliwosc bo ukonczyc mgr z dietetyki po licencjacie z kosmetologii czy nie?

Uprawnienia