Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    mia is on a distinguished road Avatar mia
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie Wyższa Szkoła Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie

Hej czy ktoś z was może studiuje na tej uczelni kosmetologię.Jeśli tak to mam małą prośbę.Czy ktoś mógłby mi napisać jak mniej więcej wygląda plan zajęć na pierwszym i drugim roku (w jakich godzinach odbywają się ćwiczenia/seminaria-rannych czy popołudniowych).Chciałabym tam podjąć studia niemniej nie wiem,czy będę mogła je "godzinowo" pogodzić ze swoim obecnym kierunkiem.Na stronie tej uczelni tego typu info są dostępne tylko dla studentów a mailem jakoś nic od nich wyciągnąć nie można .Pzdr.

EKSPERT
    Kosmetologii
    Forget-me-not is on a distinguished road Avatar Forget-me-not
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Witam,
    nie kończyłam tej szkoły ale myślę, że najprościej by bylo zadzwonić do sekretariatu szkoły i zapytać . Jestem przekonana, że udzielą wszelkich niezbędnych inforacji.
    Pozdrawiam.

mia is on a distinguished road Avatar mia
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

No tak ale przez telefon nie przedyktują mi siatki godzin.Prędzej czy pozniej i tak tam pojadę,ale teraz niestety kompletnie nie mam czasu a chciałabym wstępnie wiedzieć czy mogę sobie zacząć ostrzyć apetyt na tę szkołę.

Student bilka_14 is on a distinguished road Avatar bilka_14
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

Cytat Napisał mia Zobacz post
    Hej czy ktoś z was może studiuje na tej uczelni kosmetologię.Jeśli tak to mam małą prośbę.Czy ktoś mógłby mi napisać jak mniej więcej wygląda plan zajęć na pierwszym i drugim roku (w jakich godzinach odbywają się ćwiczenia/seminaria-rannych czy popołudniowych).Chciałabym tam podjąć studia niemniej nie wiem,czy będę mogła je "godzinowo" pogodzić ze swoim obecnym kierunkiem.Na stronie tej uczelni tego typu info są dostępne tylko dla studentów a mailem jakoś nic od nich wyciągnąć nie można .Pzdr.
    każdy może sie zarejestrować na tamtym forum
    bardzo często jest tak ze siedzisz od 8 do pozna ... może będzie lepszym rozwiązaniem iść na zaoczne

patinka246 is on a distinguished road Avatar patinka246
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Hej też się zastanawiam nad kosmetologią myslę o specjalizacji masaż i fizjoterapia, chcialabym polaczyc kosmetologię i fizjoterapię tylko sie boje ze łapiąc dwie sroki za ogon... nie będę dobra ani z tego ani z tego ;/

Student bilka_14 is on a distinguished road Avatar bilka_14
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

wiele specjalizacji to tylko + nie martw sie

edysiiia is on a distinguished road Avatar edysiiia
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Na kosmetologii można zrobić specjalizację z masażu i fizjoterapii? znaczy masaż ok, ale fizjoterapia? Osobiście studiuję fizjoterapię na WUMie, miałam iść na kosmetologię i obecnie także chce to połączyć, ale jeśli mogę Ci poradzić w tej sytuacji nie wyobrążam sobie ciągnąć drugiego kierunku, a jeżeli istenieje coś takiego jak specjalizacja z masażu i fiozjoterapii to masażu jesteś w stanie sie nauczyć jeśli Cię to interesuje (bo mnie również interesuje ), ale trzeba duuuużo czytać oprócz zajęć z masażu. Jeśli chodzi o fizjoterapię to wiele osób nie zdaje sobie sprawy z obszerności tego terminu, sama sobie nie zdawałam sprawy dopóki nie zaczęłam studiować na tym kierunku. Jestem bardzo zadowolona z fizjoterapii chociaż szalałam ze złości, że nie dostałam się tam gdzie chciałam na kosmetologię (bo chciałam na uczelnie medyczną, a było naprawdę ciężko), ale teraz naprawdę mogę powidzieć, że kocham te studia i nie zamieniłabym ich na żadne inne, więc szczerze polecam, zwłaszcza, że chyba masz takie zapędy. Pewnie spodobałaby Ci się fizykoterapia, czyli różne naświetlania, zabiegi krioterapii i inne służące zarówno zdrowiu jak i urodzie no i oczywiście zajęcia z masażu Planuję przetrwać ten rok i zobaczę... jeśli uda mi sie w następnym roku zaczę studia na kostmetologii tylko problemem jest, że w Warszawie są tylko płatne :/ ale cóż zobaczymy co się będzie dało zrobić. Jeśli miałabym Ci coś poradzić musiałabym wiedzieć co miałaś na myśli mówiąc, że boisz się łapać 2 sroki za ogon. Bo jeżeli chodzi Ci o 2 kierunki studiów to nie martw się napewno będziesz dobra z jednego i drugiego, ale moim zdaniem nie bedziesz miała czasu się tym nacieszyć, mimo że trochę się one zbiegają miejscami. Pozdrawiam

patinka246 is on a distinguished road Avatar patinka246
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Chyba bardziej będę sklonna isc na fizjoterapię. No już sama nie wiem. A z tym łapaniem dwoch srok za ogon to chodziło mi o to... ogolnie w życiu chcę zajmować się masażem, ale na wszelki wypadek wolłabym się jakoś zabezpieczyć np. tą kosmetologią. Połączenie kosmetologi z fizjo jest super tylko boję się, że po studiach na WSKiPZ owszem kosmetologiem moze bede dobrym, ale "specjalizacja masaz i fizjoterapia" nie daje mi tyle wiedzy z zakresu fizjoterapii co studiowanie samej fizjoterapii a zatem pewnie nie będę mogła wykonywać wieu technik, jakimi poszczycilby się fizjoterapeuta. Tak, więc chyba zostane przy samej fizjoterapii a czy ktoś może wie, jak wygląda wlasnie ta specjalizacja na tej szkole? Na ktorym roku się ją wybiera i jak wyglądają zajęcia?

edysiiia is on a distinguished road Avatar edysiiia
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

jeśli chcesz się zajmować masażem rzeczywiście polecam fizjoterapię, ale tak naprawdę jeśli chcesz być w tym dobra to i ten kierunek nie da Ci pełnej wiedzy. Czeka Cię wiele kursów, bo to czego zdołasz się nauczyć w trakcie studiów będzie dopiero jakimś fundamentem. Powodzenia a jeśli chodzi o tą uczelnię to radziłabym Ci tam pojechać o obejrzeć placówkę, bo ja tam byłam i niezbyt mi ona przypadła do gustu. Powinnaś sprawdzić czy spełnia ona Twoje oczekiwania.
    Ostatnio edytowane przez edysiiia ; 02-02-09 o 18:09

Kasia1989 is on a distinguished road Avatar Kasia1989
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie zapytanie

Witam Wszystkich. Mam pytanie czy wiecie cos na temat studiowania kosmetologi na Wyższej szkole ekonomii i prawa im. Edwarda Lipińskiego w Kielcach. bardzo prosze o odpowiedz.