Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15
    sweet_myszka is on a distinguished road Avatar sweet_myszka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie Witam

Więc co chcecie wiedzieć na temat tej szkoły <Wyzszej szkoly zawodowej kosmetyki i pielęgnacji zdrowia w Warszawie>? Jestem studentką 2 roku w tej szkole i udzielę wam wszystkich odpowiedzi o ile będę w stanie
    Pozdrawiam

beth90 is on a distinguished road Avatar beth90
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

hej czy tak naprwade jest tam ciężko? jak jest z ta praca, mozna pogodzić ze szkołą czy nie? bo niektorzy mowia ze nie niektorzy ze tak... czytam niektore fora to juz się pogubiłam, bo widze rózne opinie na temat tej szkoły. wierze w to ze warta jest tej ceny, a jak z organizacja?

sweet_myszka is on a distinguished road Avatar sweet_myszka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie Witam

myśle, ze jeśeli wybierasz się na zaoczne bo pracujesz (tak zrozumialam) to wydaje mi się, że da się to pogodzić. tylko musisz liczyć się z tym, że w weekendy zajęcia masz od rana do wieczora. i radziłabym się zastanowić bo najlepiej gdybyś nie opuszczała zajęć bo na to też zwracają uwagę. z organizacją w naszej szkole nie jest za dobrze. tan nie bylo. teraz zmieniła się troche kadra i zaczyna się poprawiać. jeśli chcesz być dobra kosmetyczką i naprawdę zależy Ci na tym to polecam tą szkołę. ja jestem na 2 roku i gdybym miała jeszcze raz wybierać studia to myślę, że wybrałabym tak samo. naprawdę dużo można się nauczyć w teorii jak i praktyce

Pozdrawiam
    Monika

Student mh.papillon is on a distinguished road Avatar mh.papillon
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

witam jestem studentką pierwszego roku kosmetologii ale studiuje na innej uczelni. Chciałabym się prznieść do tej w warszawie ponieważ dotychczasowa moja to jest totalna porażka jesli chodzi o część gabinetową to jest totalne dno! a słyszałam ze u was znowu częśc gabinetowa jest bardzo dobrze rozwinięta prosze mi powiedziec jak wyglądają studia w weekendy i czy w poniedziałki również są zajęcia ile w sumie trwa 3 czy 4 lata licencjat? oraz jaki jest koszt?

pozdrawiam, magda

EKSPERT
    Kosmetologii
    WSZKiPZ is on a distinguished road Avatar WSZKiPZ
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Cieszymy się, że nasza jakość kształcenia jest pozytywnie oceniana.

Zajęcia na kierunku Kosmetologia I Stopnia (Licencjat) w trybie niestacjonarnym zaczynają Uczelnia rozważa wprowadzenie w przyszłości dla studiów niestacjonarnych zajęć tylko w soboty i niedziele. Kładziemy duży nacisk na poziom kształcenia studentów. Na studiach w trybie niestacjonarnym realizowane jest aż 80% programu studiów stacjonarnych. Dzięki temu wiedza zdobyta przez studentów jest wystarczająca aby pracować, aby być konkurencyjnym na rynku pracy.

Dokładne informacje o organizacji roku akademickiego znajdziesz na stronie http://www.kosmetyka.edu.pl/pliki/za...ktora_1_07.pdf

Licencjat na kierunku kosmetologia I stopnia trwa 3 lata. Potem można kontynuować naukę na 2-letnich studiach uzupełniających magisterskich na kierunku kosmetologia.
    Bardzo dbamy o to aby nasi studenci nabyli wiedzę praktyczną. Doświadczenie zawodowe studenci zdobywają w trakcie zajęć praktycznych w:
    1. laboratoriach Chemii kosmetycznej m. in.: z zakresu tworzenia, stosowania i oceny kosmetyków. Zajęcia odbywają się w grupach 15 – 20 osobowych;

2. pracowniach kosmetyki profesjonalnej polegające na wykonywaniu zabiegów pod czujnym okiem instruktora. Na jednej sali jest od 15 do 20 osób. Studenci mają dyspozycji 10 stanowisk;

3. gabinetach podologicznych – studenci wykonują specjalistyczne zabiegi z zakresu pielęgnacji stóp (np. usuwanie modzeli, nagniotków, radzenie sobie z pękającymi piętami, wrastającymi paznokciami);

4. pracowniach podstawy estetyki i makijażu – praktyczne zajęcia z zakresu nowoczesnego wizażu i pielęgnacji dłoni (manicure).

Wszystkie gabinety i laboratoria są na miejscu i są do dyspozycji studentów.
    Nasze gabinety, laboratoria i pracownie stale są rozwijane, wyposażane w nowoczesny sprzęt dostępny na rynku, tak aby studenci wiedzieli jakie są trendy. Jako uczelnia zapewniamy studentom dostęp do kosmetyków, odczynników, oraz surowców kosmetycznych bez żadnych dodatkowych kosztów. Zajęcia praktyczne prowadzone są już od od 1 semestru.
    Więcej na temat naszej bazy dydaktycznej znajdziesz na stronie WyĹźsza Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia