Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 47 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 467
    Ania is on a distinguished road Avatar Ania
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie Gdzie studiować kosmetologię

Mieszkam na woj. Śląskim. Zamierzam rozpocząć studiowanie kosmetologii. Nie wiem jeszcze czy prywatnie, czy państwowo, ale egzaminy chyba na państwowe uczelnie są trudne.. Z resztą sama nie wiem. Czy jest na tym forum osoba, która rzetelnie przekaże mi informacje na temat szkół. Gdzie co i jak pozdrawiam i z góry dziękuje (szkoła nie musi się znajdować w obrębie mojego woj.) no ale jak najbliżej

EKSPERT
    Kosmetologii
    kalinka is on a distinguished road Avatar kalinka
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Witaj Aniu!
    Dobrze sie składa i miło Cię poznac! Równiez pochodzę w woj. ślaskiego, natomiast studiuję w Lublinie, po przeniesieniu się z Wrocławia..
    Patrząc wieloaspektowo, na poziom kształcenia w danej Uczelni, dostępność pracowni kosmetol. dla studentów, mozliwości rozwoju, ekonomikę zycia w danym mieście studenckim i atmosferę panującą na Uczelni polecam przede wszystkim Uczelnię państwową.
    Świetnym rozwiązaniem byłoby przyłożyć się do egzaminów wstępnych i zostac przyjętym w poczet studentów np. Śląskiego Uniwersytetu Medycznego lub Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
    Możnaby jeszcze długo wymieniać za i przeciw... Zapraszam do Lublina, ale tutaj można studiowac kosmetologię tylko w uczelniach prywatnych..
    Życzę powodzenia!

Ania is on a distinguished road Avatar Ania
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Zdecydowałam, będę startować na Uczelnię państwową. Dziękuje za odpowiedź, miło Cię poznać Kalinko:crazy2:
    Tylko niestety będę musiała pójść na korki z chemii (uff) ale myślę, że mam jeszcze trochę czasu

CHEMIK
    Monik is on a distinguished road Avatar Monik
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie Biotechnolog kosmetolog?

Witam wszystkich!

Jestem studentką Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii Uniwersytetu Gdańskiego i Akademii Medycznej w Gdańsku.
    Czy w branży kosmetologicznej jest miejsce dla biotechnologa? Pytanie wydaje mi się na szczęście retoryczne. Moje zainteresowanie jest dość młode, ale mam nadzieję, że się rozwinie.

Na mojej uczelni kosmetologia jest fakultetem na II stopniu. Ja na razie jestem na licencjackich. Możliwe, że pomyślę nad stworzeniem koła naukowego (przynajmniej taki pomysł mi ostatnio podsunięto), no bo w końcu jeden fakultet to trochę mało. Liczę więc, że znajdę tu fajne tematy i co nie co wiedzy, nie wyłączając wskazówek
    Ostatnio edytowane przez Monik ; 01-01-08 o 20:38

EKSPERT
    Kosmetologii
    Karolina Martin ma wyłączoną reputację Avatar Karolina Martin
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 6 razy w 4 postach

Domyślnie

Witam, niezmiernie cieszy nas fakt, iż kosmetologią zainteresowani są również reprezentanci pokrewnych nauk. Również mamy nadzieję, że Twoje zainteresowanie się rozwinie. :freakedout: Szczerze mówiąc nie wiedziałam, że na Twojej uczelni jest możliwość wybrania kosmetologii jako fakultetu. Bardzo jest to interesujące. Jesteśmy w ciągłym kontakcie z przedstawicielami kół naukowych zajmujących się problematyką kosmetologiczną więc istnieje możliwość pomocy w organizacji tworzonego przez Ciebie koła. Ponadto w najbliższym czasie planowane są konferencje naukowe młodych kosmetologów. Serwis dopiero powstaje, ale z pewnością dołożymy wszelkich starań aby był ciekawy, profesjnonalny i wszyscy zainteresowani znaleźli na nim to czego szukają. Oczywiście zapraszamy do pomocy w realizowaniu zadań serwisu.

CHEMIK
    Monik is on a distinguished road Avatar Monik
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Właśnie dowiedziałam sie że o fakultet na naszym MWB trzeba będzie zawalczyć, bo np. w tym roku nie odbędzie się ze względu na niewystarczającą liczbę chętnych. Na szczęście nasze MSU dają szerokie możliwości manewru na terenie uniwerku, akademii medycznej i politechniki, więc bardzo możliwe, że chcieć oznaczy móc

EKSPERT
    Kosmetologii
    medicon is on a distinguished road Avatar medicon
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 2 razy w 2 postach

Domyślnie

To troszkę dziwne, że w tym kraju trzeba walczyć o to, aby móc się kształcić, w innych krajach jest to chyba nie do pomyślenia

Student Mycha is on a distinguished road Avatar Mycha
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

cześć
    studiuje kosmetologie na GWSH w katowicach jak narazie jest spoko pracownie są dobrze wyposażone i można zrobić wiele kursów które są taniej niż jak by sie je robiło samemu

EKSPERT
    Kosmetologii
    medicon is on a distinguished road Avatar medicon
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Na Śląskim Uniwersytecie jest super poziom, zakład kosmetologii nowiuteńki, polecam
    Wadami niestety są:
    niektórzy wykładowcy, którzy za bardzo się wczuwają
    no i trudne są egzaminy wstępne
    Jednak studia są bezpłatne i gwarantują wysokie stypendia

Student gosiunia1603 is on a distinguished road Avatar gosiunia1603
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Smile Witam

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nysie, jakieś 60km pod Opolem. Jak sama nazwa wskazuje uczelnia państwowa, kierunek kosmetologia jest tam od października 2006roku, pracownie coraz bardziej się bogacą w sprzęt i kosmetyki... Ważny jest fakt, że nie trzeba tutaj zdawac egzaminów - przyjęcia są na zasadzie konkursu świadectw. Studiuje sie dość przyjemnie, aczkolwiek nie ma mowy o obijaniu się gdyż panie prowadzące zajęcia są dosyc wymagające lecz to akurat powinno być plusem (przynajmniej ma się tą pewność, że nie opuści się tej uczelni z niczym...). Warto również dodać, że wielu spośród tutejszych wykładowców na codzień pracuje na Śląskim Uniwersytecie Medycznym.
    Ostatnio edytowane przez gosiunia1603 ; 23-01-08 o 17:15