Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 47 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 13 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 467
    EKSPERT
    Kosmetologii
    ajuwerda is on a distinguished road Avatar ajuwerda
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 6 razy w 4 postach

Domyślnie

Szkola akademika nie ma. Trzeba zakupic sobie sprzet- szkola owszem oferuje za 300 zl, ale najlepiej samemu sobie kupic- taniej wyjdzie. Pozatym nie tzreba odrazu wszystkiego miec, mozna stopniowo kupowac. O specjalizacjach nie slyszalam- czyli nie mozna sobie takiej. Szkola... hmmmm Strasznie droga- oprocz czesnego, ktore z semestru na semestr jest podnoszone trzeba placic na wakacje-364 zl (niewiadomo za co) Drazni mnie osobiscie dziekanat- ale pewnie jak kazdego. Nie trzeba kupowac ksiazek- to jest plus- biblioteka bogata.

Student maciejkapati is on a distinguished road Avatar maciejkapati
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

witam tez uczeszczam do wsf zgodze sie z toba ale mam wątpliwosci jesli chodzi o wiedze jaka oni przekazują jest bardzo uboga i strasznie poucinane godziny zajeć 9270455 gg

Student Jolgusia is on a distinguished road Avatar Jolgusia
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Ja rowniez studiuje w PWSZ w Nysie....wiec tak: jezeli chcialabys pracowac w gabinecie to szczerze Ci polecam ta szkole, gdyz sale sa nowe i dosc dobrze wyposazone, a prowadzace staraja sie nam przekazywac dosc duzo informacji. Ale jezeli chcialabys pracowac w jakims laboratorium czy przy produkcji kosmetykow, to mysle, ze Kosmetologia na Uniwerku lepiej by Cie do tego przygotowala. W Nysie bardziej klada nacisk na praktyke, a na Akademii MEdycznej wydaje mi sie, ze bardziej pod katem teoretycznym.

pyza908 is on a distinguished road Avatar pyza908
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Witam .Ja rowniez chcialabym studiowac kosmetologie .Z racji tego ze moja wiedze na temat tego kierunku jest dosc mala chcialam zapytac: jakie wystepuja przedmioty, jak wyglada rekrutacja ,jakie sa wymagania itp .Jesli ktos choc troche mogly przyblizyc mi obraz studiowania kosmetologii bylabym bardzo wdzieczna.A i jeszcze jedno pytanko -czy ktos moze posiada informacje na temat dobrej uczelni z tym kierunkim w woj.swietokrzyskim i czy moglby mi jakas polecic?

EKSPERT
    Kosmetologii
    Karolina Martin ma wyłączoną reputację Avatar Karolina Martin
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 6 razy w 4 postach

Domyślnie

Przedmioty wykładane na Uczelniach są bardzo zróżnicowane, zależy to przede wszystkim od tego jaką kadrą dysponuje Uczelnia.
    Na Śląskim Uniwersytecie Medycznym jest wymagana jest biologia oraz chemia na maturze.
    Na pierwszym roku jest sporo chemii, fizyka medyczna, anatomia, fizjologia, kształtowanie sylwetki, biochemia, kosmetologia, biologia molekularna, dermatologia, alergologia, nie potrafię dokładnie przypomnieć sobie wszystkich - wypisałam chyba te, które najbardziej zapadły mi w pamięć aha jeszcze filozofia, historia medycyny no i oczywiście pracownia kosmetyczna
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Karolina Martin ; 29-02-08 o 16:39

edysiiia is on a distinguished road Avatar edysiiia
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Hej, ja z kolei jestem zainteresowana kosmetologią gdzieś bliżej wschodu (Białystok, Lublin, Warszawa), ewentualnie jeszcze we Wrocławiu. Czy wie ktoś cokolwiek na ten temat. bo szczerze mówiąc niebardzo mogę znaleźć w ogóle studia stacjonarne BEZPŁATNE w tych rejonach... :/ interesuje mnie raczej uczelnia państwowa, ale ostatecznie pójdę na prywatne... Będę baaaardzo wdzięczna za odpowiedź, bo nawet nie wiem do końca na jakich przedmiotach się skupić (zdaję rozszerzoną chemię i biologię ale wyczytałam że np. na AWFie w Białej Podl. biorą pod uwagę polski, drugi język i 1 przedmiot dodatkowy)

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Cytat Napisał Eni Zobacz post
    hey ja jestem studentka pierwszego roku kosmetologi w Białej Podlaskiej na AWF-ie. kierunek istnieje od tego roku znaczy od października i mogę powiedzieć że jest naprawdę super. Nie ma żadnych egzaminów wstępnych tylko konkurs świadectw wiec nie jest tak trudno sie dostać chciał chętnych jest wielu.. Pozdrawiam wszystkich kosmetologów i tych "przyszłych" też.
    Eni, bardzo się cieszę, że natknęłam się na twój post. Mieszkam w Białej i nieszczególnie chciałabym zostać w Białej na studia.. (sama rozumiesz...). Ale AWF z tego co wiem wszyscy sobie chwalą i ogólnie myślę, że mogłabym tam pójść. Tyle, że zmartwiło mnie jedno - wyczytałam, że rekrutacja opiera sie w tym roku na maturze z podstawowych przedmiotów (czyli polski, drugi język, i 1 przedmiot dodatkowy). Czy wiesz coś na ten temat? Bo ja miałam startować na medycynę i zdaję rozszerzoną chemię i biologię (także fizykę ale bez komentarza na ten temat a reszte sobie szczerze mówiąć olałam, bo mi niby nie były potrzebne, ale stwierdziłam, że skoro kosmetologia ciągnęła mnie już od kilku lat jednak chce KONIECZNIE kształcić się w tym kierunku... Help... ;( byłabym wdzięczna także za jakieś informacje co do atmosfery, stosunku wykładowców do studentów itp..

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Cytat Napisał ajuwerda Zobacz post
    Ja studiuje we Wrocławiu w WSF.
    ajuwerda, czy mogłabyś powiedzieć coś bliżej o Twojej uczelni? Czy jest państwowa, jak atmosfera, wyposażenie itd.. Będę wdzięczna niesamowicie

Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

hehe. dopiero zauważyłam ten wpis ale mimo wszystko może nie jest tak źle?

Student violunia88 is on a distinguished road Avatar violunia88
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Witam wszystkich kosmetologów, przyszłych kosmetologów i zainteresowanych tym zawodem jestem nowa na forum dlatego jesli juz było zadane to pytanie to przepraszam ale przeglądnełam całe forum
    Mam pytanie do Kalinki w jakiej wyższej szkole studiujesz w Lublinie i czy jest warta polecenia jak wyglada zaplecze tej szkoły.

Ja osobiście studiuje w Rzeszowie na Wyższej Szkole informatyki i Zarzadzania na 2 semestrze po przeczytaniu tego forum obawiam sie ze moja wiedza bedzie niedostateczna, gdyz specjalizacja wybierana jest na 4 semestrze, osobiscie nie narzekam jak narazie ale nie wiem jak dalej mielismy anatomie (bylo dosyc cieżko) wiedza dokladna wszystko trzeba bylo wiedzieć, to samo tyczy sie fizjologi zajecia prowadzone sa przez doktorów, oprucz tych przedmiotow mielismy zdrowie publiczne, socjologie zdrowia i medycyny, Psychologie ogólnie kadra jest dosyc dobra mamy profesorow z zagranicy jak i z Uniwersytetu Medycznego z Lublina tylko martwi mnie to czy beda to dobre studia dla specjalnosci kosmetologia.
    Z góry dziekuje za odpowiedz