W jaki sposób można zostać podologiem?![]()
Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl
Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.
W jaki sposób można zostać podologiem?![]()
Witaj joasia90.
Podologia to bardzo ciekawy dział kosmetyki i medycyny zajmujący się wszystkimi problemami jakie związane są z naszymi stopami. W tej chwili kształceniem podologów zajmują się głównie dwie firmy w polsce Miralex i Satin. Nie wiem czy ukończyłaś już studium kosmetyczne, czy chcesz zostać podologiem po ukończeniu takiego kursu. Zazwyczaj kosmetyczki, które pracują już w zawodzie i są szczególnie zainteresowane taką dziedziną, wybierają dodatkowo (jako poszerzenie swojej wiedzy) tego typu kursy.
Informacje o takich szkoleniach znajdziesz tutaj:http://www.gehwol.pl/http://www.satin.pl/szkolenia.php
Pozdrawiam.
Salon Urody Elsi
mgr Jolanta Kotli?ska
kosmetolog
niestety w Polsce zawód podologa prawnie nie istnieje. Można natomiast robić kursy tak jak napisała Elsi. Osobiście polecam firmę Miralex. Z własnego doświadczenia wiem że to profesjonaliści.
Można również wyjechać na szkolenia zagraniczne (Niemcy) po których uzyskuje się tytuł podologa. Przeważnie trwają one kilka miesięcy i są dość kosztowne. Ale osobiście myślę że warto.
lic.kosmetolog, uczennica podologii
Witam.
Podologiem można zostać po ukończeniu Wyższej Szkoły Zawodowej Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie. Studia trwają 3 lata, na 2 roku wybiera się specjalizację - m.in. podologię.
Po kursach nie ma się tytułu podologa - jest to lekkie nadużycie.
Pozdrawiam.
Marta - podolog
po tej szkole o ile się orientuję uzyskuję się tutuł licencjowanego kosmetologa natomiast specjalizacja pozostaje specjalizacją. Prawnie w PL zawód podologa jeszcze nie istnieje.
Podobnie jak ja jestem na kosmetologiii wybrałam specjalność kosmetyka profesjonalna z fizykoterapią i masażem a jednak jak skończę studia będę prawnie kosmetologiem a nie fizykoterapeutą.
Teraz wiele osób i szkół sprawnie "manewruje" tytułami, więc tak jak napisała Natina taki tytuł jeszcze nie istnieje tak samo jak wizażysta.
Salon Urody Elsi
mgr Jolanta Kotli?ska
kosmetolog
tak dla informacji odnośnie podologii - 23 listopada w Warszawie odbędzie sie IV Kongres Podologiczny. Czy ktos sie wybiera
Wiecej info o kongresie pod linkiem: Centrum Kosmetyki i Promocji Zdrowia - ESTETYKA - IV KONGRES PODOLOGICZNY - ESTETYKA - MANUS 2008
ja się wybierałam, ale niestety się pokomplikowało więc pewnie nic z tego w tym rokua szkoda bo bardzo mi zależało
to jesli mi sie uda to zdam relacje![]()
I jak Sylwia? byłaś na kongresie? mi tak jak przypuszczałam nie wypaliło :/
WiadomościMiła twarz kosmetologa wygrywa z jego reputacją?![]() Zastanawiałeś się kiedyś czy wygląd kosmetologa ma znaczenie w pracy zawodowej? Nic dziwnego, to pytanie nurtuje wszystkich związanych z branżą. Chcesz poznać odpowiedź? Znajdziesz ją w wynikach badań naukowców! Więcej:
|