Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13
Pokaż wyniki od 121 do 128 z 128

Temat: Podologia

EKSPERT
    Kosmetologii
    sylwia-p_86 is on a distinguished road Avatar sylwia-p_86
    Dziękuję za odpowiedź!
    19
    Dziękowano 42 razy w 40 postach

Domyślnie

Cytat Napisał Monika88 Zobacz post
    Pani Kasia Gawryołek: 660 220 929 bardzo proszę
    Może Pani Kasia nie bedzie zachwycona z tego,ze jej numer pojawia sie na forum....osobiscie bym sie wkurzyla bo istnieje cos takiego jak ochrona danych,takie rzecz podaje sie na priv.

EKSPERT
    Kosmetyki
    katarzynka777 is on a distinguished road Avatar katarzynka777
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 17 razy w 16 postach

Domyślnie

Jest to juz przesada Pani Kasia prowadzi szkolenia i dzialalnosc gospodarcza, podanie jej namiarow sluzy dla niej jako reklama, nie warto doszukiwac sie w tym ukrytych celow i zabiegac o prywatnosc. Pani Kasia przestala byc osoba prwatna kiedy zajela sie biznesem.

CHEMIK
    reginka is on a distinguished road Avatar reginka
    Dziękuję za odpowiedź!
    6
    Dziękowano 3 razy w 3 postach

Domyślnie

Cytat Napisał natina2 Zobacz post
    Edy!
    Osobiście nie wyobrażam sobie jak podczas kursu trwającego kilka godzin można nauczyć się dobrze zakładania (i przygotowania) klamry drutowej. Nawet dla bardzo utalentowanej osoby jest to wręcz nieosiągalne.
    Pozdrawiam
    Natina, mogłabyś mi napisać, czy Twoim zdaniem 20 godzinny indywidualny kurs zakładania i aktywowania klamry Frazera, dla osoby zakładającej tylko klamry plastikowe, może się zakończyć sukcesem? Mam wątpliwości jaką klamrę wybrać do pracy i pytam się akurat Ciebie, bo wspominałaś, że się uczyłaś pracy z tą klamrą, więc pewnie sporo na ten temat wiesz.
    Będę wdzięczna za sugestie

EKSPERT
    Kosmetologii
    Moderator
    natina2 is on a distinguished road Avatar natina2
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 36 razy w 30 postach

Domyślnie

Ross Fraser to klamra wymagająca baaardzo dużej cierpliwości i wprawy. Wg mnie wszystkiego można się nauczyć i również wszystko polubić nie zdecydowałabym się jednak na posiadanie w ofercie tylko tej klamry + plastiki. Już wyjaśniam dlaczego. Frasera nie założysz już w przypadku granulacji w wale. Trudno będzie ją też założyć przy incarnatusie jeżeli paznokieć ku proksymalnej cześci staje się szerszy- (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi, bo troszkę ciężko mi używać innej terminologii :/ ) w takim wypadku po prostu jej nie wsuniesz. I właśnie przy "wsuwaniu" już aktywowanej klamry może być problem bo łatwo doprowadzić do uszkodzenia bądź "popchnięcia" wrastającego kąta i nieszczęście gotowe. Ale to nie koniec wad. Pacjent zwykle musi dwa razy przyjść na wizytę najpierw w celu wykonania odbitki później na założenie. To też trwa a czas to pieniądz. Co prawda mega wprawni podolodzy, którzy wykonują tą klamrę często (a nie robią tego wszyscy absolutnie) robią to bez "odbitki" zarówno pozytywnej jak i negatywnej (!:O podziwiam ich) ale to są naprawdę sporadyczne przypadki.
    Niewątpliwą zaletą tej klamry jest jej cena. Ale i tu można się kłócić bo to zależy od indywidualnego czasu jej wykonania. 20 h to moim zdaniem niewiele. Na pewno zdobędziesz podstawy, ale nie łudziłabym się, że po takim czasie będziesz śmigać frasery w pół godziny. Oczywiście mówię o klamrze, która zostanie nałożona na konkretny paznokieć, która będzie płasko leżała na paznokciu, która będzie ortogonalna, która będzie miała perfekcyjnie wyprofilowane haczyki itd. Nam w szkole (20 osobom) klamra ta zajęła około 2 miesięcy ćwiczeń. Później doskonaleń. Żadna osoba do tej pory nie deklaruje, że będzie tylko ją zakładać. Prawie każdy stawia na 3 częściowe. Aczkolwiek ja chętnie bym ją wprowadziła. Z tym, że nie wiem czy jest sens bo to trzeba naprawdę często robić, żeby nie wyjść z wprawy. W zeszłym tygodniu było zaliczenie z Frasera u nas. Mieliśmy 45 minut na wykonanie już na gotowym modelu. Udało się to 6 osobom a klasa, przyznam, że utalentowana manualnie
    Z tym, że tak jak mówię. To kwestia indywidualna. Nie odradzam absolutnie. Nie wiem też jak miałyby wyglądac ćwiczenia na takim kursie. Na jakiej grubości druta itd bo wiadomo im cieńszy tym lepiej
    Mam nadzieję, że pomogłam jak coś to pisz
    pozdrawiam
    Natalia
    lic.kosmetolog, uczennica podologii

CHEMIK
    Dziękuję za odpowiedź!
    6

Domyślnie

Natalia, serdecznie Ci dziękuję za fachową odpowiedź Już wcześniej robiłam małe rozeznanie nt. tej klamry i niestety miałam obawy, czy to dobre rozwiązanie dla mnie, na początek. Teraz już wiem, że absolutnie nie.
    Jeśli chodzi o klamry 3 częściowe, to które są najbardziej uniwersalne i najbardziej popularne wśród niemieckich podologów Twoim zdaniem? VHO OSTHOLD, 3TO, Ora, a może jeszcze jakieś inne? A może różnice między nimi są w rzeczywistości niewielkie i po prostu obojętne jest na której z nich się pracuje?
    Wybacz, że zamęczam Cię szczegółowymi pytaniami, ale stoję przed wyborem kursu i nie mam się kogo poradzić
    pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę wiedzy na tematy, które mnie też bardzo interesują

EKSPERT
    Kosmetologii
    Moderator
    natina2 is on a distinguished road Avatar natina2
    Dziękuję za odpowiedź!
    10
    Dziękowano 36 razy w 30 postach

Domyślnie

z 3-częściowych VHO i 3TO to niemalże to samo. Z tym że w VHO masz różne łączniki no i haczyki gotowe (co nie zawsze jest ułatwieniem bo czasami mogą nie pasować). 3TO ma powiedziałabym bardziej uniwersalny łącznik, co nie znaczy że tych z VHO nie można sobie dowolnie wyprofilować W regionie gdzie się znajduję chyba 3TO jest bardziej popularna. Jeśli chodzi o jakość moim zdaniem to klamry identyczne. VHO korzystniejsza cenowo. Firma 3TO posiada w swojej ofercie tzw. Kombibiegenzange, które ułatwiają profilowanie haczyków (co na początku jest sporym ułatwieniem), z tego co się orientuję VHO nie ma ich w swojej ofercie.
    Odnośnie dwuczęściowej klamry Ora nie mogę się zbyt wypowiedzieć. W moim regionie nie jest praktycznie znana (może dlatego że kasy chorych nie zwracają za nią pieniedzy). Nie mam też niestety z niej szkolenia
    pozdrawiam i służę radą

7. Użytkownicy, którzy podziękowali za użyteczny post:

reginka (24-10-11)

CHEMIK
    Dziękuję za odpowiedź!
    6

Domyślnie

Dziękuję jeszcze raz

CHEMIK