Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 26 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 254
    EKSPERT
    Kosmetologii
    NaamaH is on a distinguished road Avatar NaamaH
    Dziękuję za odpowiedź!
    3
    Dziękowano 6 razy w 5 postach

Domyślnie Studia magisterskie - co i gdzie?

Witam serdecznie.
    Jestem na III roku kosmetologii na WSZPZiU w Gdyni i w tym roku czeka mnie obrona pracy licencjackiej. Oczywiście nie zamierzam na tym poprzestać i mam zamiar kontynuować naukę na magisterce.
    Jakie są możliwości? Wiem, że póki co mgr z kosmetologii można zrobić w Poznaniu, Łodzi i Białymstoku, jednak zumpełnie nie odpowiada mi lokalizacja. Co w takim razie mi pozostaje? Będę wdzięczna za sugestie.

EKSPERT
    Kosmetologii
    niunia1810 is on a distinguished road Avatar niunia1810
    Dziękuję za odpowiedź!
    7
    Dziękowano 2 razy w 2 postach

Domyślnie

Hey! Ja jestem na 3 roku w Białymstoku i nie ma tu studiów magisterskich. Niby miały powstać ale nie dostali pozwolenia. W Łodzi tez zabrali magisterke a co do Poznania to nie wiem.

EKSPERT
    Kosmetologii
    trees is on a distinguished road Avatar trees
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

Cytat Napisał niunia1810 Zobacz post
    Hey! Ja jestem na 3 roku w Białymstoku i nie ma tu studiów magisterskich. Niby miały powstać ale nie dostali pozwolenia. W Łodzi tez zabrali magisterke a co do Poznania to nie wiem.
    Witaj niunia

znalazłam pod adresem:
    Rekrutacja, Uniwersytet Medyczny w Lodzi

że nabór na studia mgr z kosmetologii w roku 2009/2010 jest w dalszym ciągu

Jest napisane:

ZASADY NABORU NA STUDIA STACJONARNE JEDNOLITE MAGISTERSKIE, STUDIA STACJONARNE PIERWSZEGO STOPNIA ORAZ STUDIA STACJONARNE DRUGIEGO STOPNIA DO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W ŁODZI W ROKU AKADEMICKIM 2009/2010

(...)

7. Aby ubiegać się o przyjęcie na studia stacjonarne drugiego stopnia na kierunku:

(...)

- kosmetologia - kandydaci zobowiązani są przystąpić do egzaminu ustnego z kosmetologii oraz konkursu ocen dyplomów ukończenia studiów pierwszego stopnia.

EKSPERT
    Kosmetologii
    zuziak-b is on a distinguished road Avatar zuziak-b
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Exclamation magisterka w Bydgoszczy

Hej, u nas magisterki też nie będzie...Wczoraj miałyśmy spotkanie z władzami wydziału na temat egzaminu dyplomowego i studiów drugiego stopnia. Nareszcie nas w końcu uświadomiono i powiedziano nam, że nie ma najmniejszych szans na otwarcie magisterki w październiku Nie tylko ze względu na ustawę, ale przede wszystkim dlatego, że uczelni się poprostu nie chce spieszyć... Dodam, że do tej pory skutecznie mydlono nam oczy. No, i rzeczywiście teraz co mamy ze sobą zrobić?

EKSPERT
    Kosmetologii
    Isia is on a distinguished road Avatar Isia
    Dziękuję za odpowiedź!
    18
    Dziękowano 34 razy w 33 postach

Domyślnie

Jest możliwość studiowania na Uniwersytecie Opolskim - studia II stopnia magisterskie na Wydziale Przyrodniczo-Technicznym Katedry Biotechnologii i Bilogii Molekularnej. Studenci uzyskują tytuł mgr Biotechnologiii ze specjalnością Kosmetologia.

oraz na Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechniki Krakowskiej studia niestacjonarne II stopnia , kierunek : Technologia Chemiczna, Specjalność: Lekka technologia Organiczna. Absolwenci specjalności lekka Technologia Organiczna przygotowani są do pracy w zakładach specjalizujących się w wytwarzaniu produktów małomontażowych, w szczególności: chemii gospodarczej, kosmetyków, środków ochrony roślin, farmaceutyków oraz barwników. Zdobywają ponadto wiedzę w zakresie nowoczesnych procesów katalitycznych, biotechnologicznych, zastosowania fotochemii w technologii chemicznej oraz metod modyfikacji procesów technologicznych w aspekcie proekologicznym.
    Isia

6. Użytkownicy, którzy podziękowali za użyteczny post:

gosiakd (15-01-10)

Student kforemna is on a distinguished road Avatar kforemna
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Hej

Na Politechnice Krakowskiej będzie otworzony kierunek magisterka z "CHemia. Technologia Kosmetyków" i będą to studia stacjonarne oczywiscie dla wszsytkoch absolwentek/ ów kierunku kosmetologia

EKSPERT
    Kosmetologii
    Olga is on a distinguished road Avatar Olga
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie kosmetologia jak i NIEGDZIE!

zaineresowanych zachecam do przeczytania tego artykulu,za nim zechca podjac te studia,bo kierunek jest dosc kosztowny...no chyba,ze komus poki co licencjat wystarcza....ZENADA!

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3996014.html?skad=rss

Student juchag is on a distinguished road Avatar juchag
    Dziękuję za odpowiedź!
    5
    Dziękowano 4 razy w 4 postach

Domyślnie magisterka

Tez slyszalam o tym ze bedzie mozliwosc zrobienia magistra na politechnice Podobno KWSPZ porozumiewa sie z uczelnia aby po licencjacie z kosmetologii moc tam kontynuowac nauke na chemii kosmetykow czy jakos tak. Tylko z tymi porozumiewaniami roznie bywa... Wiecie moze cos pewnego o tym?

EKSPERT
    Kosmetologii
    Serwis Kosmetologiczny
    Dariusz is on a distinguished road Avatar Dariusz
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 15 razy w 11 postach

Domyślnie

Cytat Napisał Isia Zobacz post
    Jest możliwość studiowania na Uniwersytecie Opolskim - studia II stopnia magisterskie na Wydziale Przyrodniczo-Technicznym Katedry Biotechnologii i Bilogii Molekularnej. Studenci uzyskują tytuł mgr Biotechnologiii ze specjalnością Kosmetologia.

oraz na Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechniki Krakowskiej studia niestacjonarne II stopnia , kierunek : Technologia Chemiczna, Specjalność: Lekka technologia Organiczna. Absolwenci specjalności lekka Technologia Organiczna przygotowani są do pracy w zakładach specjalizujących się w wytwarzaniu produktów małomontażowych, w szczególności: chemii gospodarczej, kosmetyków, środków ochrony roślin, farmaceutyków oraz barwników. Zdobywają ponadto wiedzę w zakresie nowoczesnych procesów katalitycznych, biotechnologicznych, zastosowania fotochemii w technologii chemicznej oraz metod modyfikacji procesów technologicznych w aspekcie proekologicznym.
    Cytat Napisał kforemna Zobacz post
    Hej

Na Politechnice Krakowskiej będzie otworzony kierunek magisterka z "CHemia. Technologia Kosmetyków" i będą to studia stacjonarne oczywiscie dla wszsytkoch absolwentek/ ów kierunku kosmetologia
    Isia i kforemna naprawdę świetne informacje

Cytat Napisał Olga Zobacz post
    zaineresowanych zachecam do przeczytania tego artykulu,za nim zechca podjac te studia,bo kierunek jest dosc kosztowny...no chyba,ze komus poki co licencjat wystarcza....ZENADA!

Kosmetolodzy nie będą magistrami
    Witam Olga, artykuł powstał w wyniku naszych szeroko zakrojonych działań na rzecz kosmetologii Proszę przeszukaj forum, wielokrotnie było wspominane o studiach magisterskich z kosmetologii.

Pod adresem: Kosmetologia magisterska - nowelizacja rozporzadzenia | Biznes i prawo

znajduje się informacja na temat przywrócenia studiów II stopnia z zakresu kosmetologii.
    Kliknij w link znajdujący się w artykule zobaczysz list który został do nas przesłany od prof. Błażejowskiego - ówczesnego Przewodniczącego Rady Głównej Szkolnictwa Wyższego

PS. oczywiście później zostały podjęte studia II stopnia
    Ostatnio edytowane przez Dariusz ; 02-04-09 o 14:44
    Dariusz Bandachowicz
    kosmetolog

EKSPERT
    Kosmetologii
    Olga is on a distinguished road Avatar Olga
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

NOrmalnie az mi wstyd,ale tak to sie bierze kiedy dostaje sie malo trafne informacje...ale Daru dziekuje, uspokoiles mnie!
    Pozdrawiam