Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl

Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.

RSS
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 26 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 254
    EKSPERT
    Kosmetologii
    tyska87 is on a distinguished road Avatar tyska87
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 0 razy w 0 postach

Domyślnie

słuchajcie, czy macie zamiar cos jeszcze robic w tym kierunku, zeby otworzyli tego mgr?jesli dobrze rozumie to ministerstwo zgodzilo sie dla nas na mgr,wiec dlaczego teraz np Poznań i Łodz nie chca prowadzic naboru?Bydgoszcz napewno nie otworzy dla obecnego 3 roku, wiec nie mamy sie co oszukiwac, nie mozemy go zrobic nawet na zdrowiu publicznym wiec nie wiemy co dalej robic.Chyba kazdy szedl z mysla ze zdobedziemy tego mgr,wlansie z kosmetologii, a teraz jakby wszyscy studenci szukaja "na sile"jakiejkolwiek deski ratunku wybierajac jakikolwiek kierunek na jakis odleglych uczelniach. Napiszcie jak to przebiega na waszych uczelniach i co ewentualnie mozna jeszcze zrobic.pozdr.

Student kforemna is on a distinguished road Avatar kforemna
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Hej

No więc tak ostanio zostałysmy powiadomione na wykładzie, że te 2 kierunki na Politechnice Krakowskiej zostaną otworzone jeżeli zbierze sie conajmniiej 20 osób chętnych na te kierunki Jeszcze raz przypominam że zostana otworzone 2 kierunki :
    dzienne: Chemia. Technologia Kosmetyków
    zaoczne :Technologia CHemiczna : Speclajnoścć Lekka Technologia Organiczna

Będą to kierunki otowrzone w tym roku po raz pierwszy i jak profesor nam powedział nie będzie żadnych kryteriów naboru bądą przyjmować wszystich chętnych, żeby tez kierunek zadziałał

Oprócz PK można sie wybrać na :

POLITECHNIKA RADOMSKA
    Wydział Materiałoznawstwa, Technologii i Wzornictwa
    Kierunek; Technologia Chemiczna
    Specjalność; Technologia Kosmetyków i Produktów Chemii Gospodarczej
    Studia realizowane są w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym, trwają 2 lata i kończą się uzyskaniem stopnia magistra.
    Studia stacjonarne - bezpłatne
    Studia niestacjonarne - 1 600 zł (za semestr)

UNIWERSYTET OPOLSKI
    Wydział Przyrodniczo-Techniczny
    Katedra Biotechnologii i Biologii Molekularnej
    Studia trwają 3 lata i uzyskuje się tytuł mgr biotechnologii ze specjalnością kosmetologia.
    Pierwszy rok jest przeznaczony na wyrównanie różnic programowych.
    Studia prowadzone są w systemie niestacjonarnym 2 000 zł (za semestr).

UNIWERSYTET JAGIELLOŃSKI
    Wydział Nauk o Zdrowiu
    Kierunek; Zdrowie Publiczne
    Studia w systemie niestacjonarnym.

GÓRNOŚLĄSKA WYŻSZA SZKOŁA HANDLOWA IM. WOJCIECHA KORFANTEGO w KATOWICACH
    Wydział Turystyki i Promocji Zdrowia
    Kierunek; Turystyka i Rekreacja
    Czas trwania studiów: 2 lata (4 semestry).
    Koszt- 2 000 zł (za semestr).

Może znajdzicie coś dla siebie

Pozdrawiam

EKSPERT
    Kosmetologii
    rashly222 is on a distinguished road Avatar rashly222
    Dziękuję za odpowiedź!
    3

Domyślnie

hej wam.. a ja wam powiem tak, ze na pracowni moja pani powiedziala nam, ze nie oplaca sie isc na magistra z kosmetologii, poniewaz nie uczy sie na nim nowych rzeczy tylko powtarza to co bylo na licencjacie.. proponowala robic magisterke z czego innego, takze ja mam teraz mentlik w glowie...:/

EKSPERT
    Kosmetologii
    elsi is on a distinguished road Avatar elsi
    Dziękuję za odpowiedź!
    8
    Dziękowano 13 razy w 12 postach

Domyślnie

Nie opłaca się uczyć mało ambitnym osobom.
    Wcale nie powtarza się tego samego materiału nauczania, ale poszerza o nowe przedmioty i ugruntowuje swoją wiedzę. Kolejne 2 lata dają naprawdę dużo, więc wcale nie żałuję i namawiam wszystkich jednak do kontynuacji nauki.
    Salon Urody Elsi
    mgr Jolanta Kotli?ska
    kosmetolog

EKSPERT
    Kosmetologii
    Karolina Martin ma wyłączoną reputację Avatar Karolina Martin
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 6 razy w 4 postach

Domyślnie

Cytat Napisał rashly222 Zobacz post
    hej wam.. a ja wam powiem tak, ze na pracowni moja pani powiedziala nam, ze nie oplaca sie isc na magistra z kosmetologii, poniewaz nie uczy sie na nim nowych rzeczy tylko powtarza to co bylo na licencjacie.. proponowala robic magisterke z czego innego, takze ja mam teraz mentlik w glowie...:/
    Witam,
    Absolutnie nie mogę zgodzić się z opinią osoby, która prowadzi zajęcia na pracowni. Studia drugiego stopnia to już jest zupełnie inny poziom. Wykładane przedmioty są związane ściśle z kosmetologią. Na studiach licencjackich uzyskujemy wiedzę ogólną, pozwalającą na holistyczne postrzeganie człowieka.

Oprócz przedmiotów dotyczących kosmetyki i kosmetologii uczymy się także anatomii, histologii itp. Na studiach magisterskich można dokładnie, całą wiedzę "uszeregować" sobie w głowie. Kończąc licencjat absolwent wie tak naprawdę "dużo i nic".

Studia magisterskie pozwalają na pogłębianie wiedzy związanej ściśle z kosmetologią. Gdyby nie studia drugiego stopnia nigdy nie poznałabym hodowli komórkowych, nie udoskonaliłabym wiedzy z receptury kosmetycznej, nie poznałabym wszystkich składników kosmetyków pochodzenia naturalnego, i wiele wiele innych.

Osoby, które studiują tylko po to, aby otrzymać zaświadczenie o ukończeniu studiów wyższych, nie muszą korzystać z okazji, którą są studia magisterskie, a absolwenci ambitni, którzy kochają kosmetologię i wybrali ten kierunek zgodnie z własnym zamiłowaniem niech nie rezygnują z szansy rozpoczęcia studiów drugiego stopnia.

pozdrawiam

EKSPERT
    Kosmetologii
    Alicja is on a distinguished road Avatar Alicja
    Dziękuję za odpowiedź!
    1

Question Północ

A czy Wiecie coś może na temat magisterki na północy Polski? Bo jak narazie prawie wszystkie wymienione są na południu. Z góry dziękuję

Student gosiunia1603 is on a distinguished road Avatar gosiunia1603
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 2 razy w 2 postach

Domyślnie

Oprócz wcześniej wymienionych możliwości ja ze swojej strony mogę jeszcze dorzucić:

1. Wyższa Szkoła Zażądzania "Edukacja"
    Wrocław
    kier. Zarządzanie
    spec. kilka do wyboru...

2. Europejska Szkoła turystyki i Hotelarstwa
    Sopot
    kier. Organizacja i zarządzanie ośrodkami i centrami Wellness i SPA
    (niestety to studia wyłącznie podyplomowe)

3. Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej
    kier. Zarządzanie placówkami służby zdrowia
    (również podyplomowe:/ )

Tylko tyle. Pozostałe, o których wiem wymieniłyście już wcześniej.

Pozdrawiam

EKSPERT
    Kosmetologii
    Serwis Kosmetologiczny
    Dariusz is on a distinguished road Avatar Dariusz
    Dziękuję za odpowiedź!
    0
    Dziękowano 15 razy w 11 postach

Domyślnie

Cytat Napisał tyska87 Zobacz post
    słuchajcie, czy macie zamiar cos jeszcze robic w tym kierunku, zeby otworzyli tego mgr?jesli dobrze rozumie to ministerstwo zgodzilo sie dla nas na mgr,wiec dlaczego teraz np Poznań i Łodz nie chca prowadzic naboru?Bydgoszcz napewno nie otworzy dla obecnego 3 roku, wiec nie mamy sie co oszukiwac, nie mozemy go zrobic nawet na zdrowiu publicznym wiec nie wiemy co dalej robic.Chyba kazdy szedl z mysla ze zdobedziemy tego mgr,wlansie z kosmetologii, a teraz jakby wszyscy studenci szukaja "na sile"jakiejkolwiek deski ratunku wybierajac jakikolwiek kierunek na jakis odleglych uczelniach. Napiszcie jak to przebiega na waszych uczelniach i co ewentualnie mozna jeszcze zrobic.pozdr.
    Witam, nie powinno być problemów z podjęciem dalszej nauki na studiach II.
    Uczelnie nie ogłosiły publicznie zawieszenia naboru.
    Na UM w Łodzi w rekrutacji na rok 2009/2010 znajduje się informacja o naborze na studia II stopnia z zakresu kosmetologii. Oznacza to, że nabór będzie. bez względu na to co mówią dziekani i profesorowie.
    Student/kandydat musi poznać warunki naboru z rocznym wyprzedzeniem.
    Jeśli w tej chwili jest taka informacja to zaniechanie naboru było by równoznaczne, ze złamaniem przepisów i mogło w konsekwencji warunkować wypłaceniem ogromnych odszkodowań dla potencjalnych kandydatów - z pewnością uczelnie tego nie chcą.

Większy problem jest w Poznaniu. Tutaj niestety uczelnia nie podaje informacji o prowadzonym naborze na studia II stopnia.
    Jednak musi zapewnić absolwentom możliwość dalszego kształcenia na studiach II stopnia (chociaż zgodnie z prawem nie musi to być kosmetologia).

W Sosnowcu nie powinno być problemu z podjęciem studiów II stopnia - jednak nie jest to informacja w 100% pewna. Postaram się uzyskać całkowitą pewność i poinformuję Was na forum.
    Dariusz Bandachowicz
    kosmetolog

EKSPERT
    Kosmetologii
    zuziak-b is on a distinguished road Avatar zuziak-b
    Dziękuję za odpowiedź!
    0

Domyślnie

Hej a co w takim razie z zagwarantowaniem kontynuowania studiów studentom CM UMK w Bydgoszczy? Bo wedle bieżących wiadomości od Pani Dziekan Wydziały Farmaceutycznego, nie mamy żadnych możliwości...Chyba, że cytuję "spróbujemy na biologii lub na jakichś mniej obleganych kierunkach..."

Student juchag is on a distinguished road Avatar juchag
    Dziękuję za odpowiedź!
    5
    Dziękowano 4 razy w 4 postach

Domyślnie magister kosmetologii

A ja patrzylam Na Ślaski Uniwerstet Medyczny w Katowicach. Na stronie internetowej pisze o naborze na kierunek kosmetologia na studia I i II stopnia na rok 2009/2010. Dzwonilam do sekretariatu i pani powiedziala mi ze rozporzadzenie z informacja czy studia II st beda ukaze sie w styczniu. Mam tylko nadzieje ze za 3 lata tez bedzie mozliwosc zrobic tam magisterke. Ja mam w planie zrobic licencjat na KWSPZ w Krakowie potem magistra wlasnie na slaskim uniwersztecie a potem dermokosmetzki na UJ. Ocyzwiscie chcialabym studiowac na uniwersytecie medycznym ale nie chce teraz przenosic sie do Katowic a do Krakowa mam tylko 30km. Co myslicie o takich planach?