Portal profesjonalistów branży kosmetycznej i SPA - Serwis Kosmetologiczny - Kosmetologia.com.pl
Zaskoczona(y) nowym logo? Kosmetologia wkrótce będzie mieć nowy wygląd.
Dziwna sprawa... dermatologia była na 4 semestrach, nigdy nam zajęć nie odwołano. Do samych zajęć też nie było zastrzeżeń - wszystko omawiane, pokazywane na slajdach... Nie wiem jak było w poprzednich latach, czytałam tylko opinie o brakach na pracowni w poprzednich latach, jednak w trakcie mojego studiowania wszystko było jak należy. Największy minus to te co semestralne podwyżki czesnego i odwieczne problemy z receturą (ze zdaniem jej) na ostatnim roku.
hej, co myslicie na temat mgr z kosmetologii? warto robic? nie daje nam to zadnych dodatkowych uprawnien jedynie kwestia ambicjonalna...
tytuł magistra robisz sama dla siebie, jeżeli możesz sobie na to pozwolić czasowo i finansowo, to czemu nie?
Ja skończyłam mgr w Gdańsku na WSTiH na kierunku turystyka i rekreacja, specjalizacja turystyka uzdrowiskowa spa&wellness. Powiem jedno - szkoda kasy i czasu. Ale niestety (i o dziwo) w pomorskim nie ma innej opcji na magisterkę po kosmetologii (oprócz Akademii Morskiej i kierunku menager produktu kosmetycznego vel. towaroznawstwo).
Ruszyła rekrutacja na magisterkę na LUTY (!) w Wyższej Szkole Fizjoterapii we Wrocławiu. Pierwszy raz chyba taki termin, żeby zaczynać rok akademicki w lutym. Ktoś się wybiera?
Ja mam dylemat, czy wybrać Biotechnologię Kosmetologiczna na UO czy Chemie i Technologie Kosmetyków na PK. Jakie są plusy i minusy tych kierunków? I czy ktoś wie czego mogę sie spodziewać po ukończeniu któregoś z tych kierunków. Czy jest zapotrzebowanie na ludzi z takim wykształceniem?
Ostatnio edytowane przez patalineczka ; 04-01-12 o 09:18
czy ktos jest na magisterce z kosmetologii na wszuie w poznaniu? Jak wrazenia?sa jakies zajecia praktyczne?slyszalam ze na magisterce ma byc ostrzykiwanie ale nie wiem czy to prawda![]()
ja studiuję w CM UJ w Krakowie, kosmetologię II stopnia, jest dużo nauki na studiach, ale nie jest tak źle, mili wykładowcy, bardzo dobrze wykładają. Ale mam koleżankę która studiowała Chemię kosmetyczną na Politechnice krakowskiej, i powiedziała że masakra, nigdy więcej, by tam nie poszła gdyby wiedziała że tak tam będzie, dużo osób przyjmują na początku, a potem więcej niż połowa nie daje sobie rady i odpada, ponieważ na każdym kroku jest tam tylko chemia i fizyka, razem z matmą!
pozostaje Ci na czas magistra przenieść się do któregoś z tych trzech miastpodczas realizowania marzeń napotykamy wiele trudności, ale warto
trzymam kciuki
![]()
WiadomościMiła twarz kosmetologa wygrywa z jego reputacją?![]() Zastanawiałeś się kiedyś czy wygląd kosmetologa ma znaczenie w pracy zawodowej? Nic dziwnego, to pytanie nurtuje wszystkich związanych z branżą. Chcesz poznać odpowiedź? Znajdziesz ją w wynikach badań naukowców! Więcej:
|